Vaniljesausboller


I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst!

 

 

En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

 


Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Vaniljebollene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er varme.

 

 

Hvem liker vel ikke nybakte hveteboller med vaniljesmak...? Yum  

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

 

 

Kos deg!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Vaniljesausboller
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Hei, er det mulig å sløyfe eggene i oppskriften? Har en med allergi som elsker boller! Og det finnes jo mange kakeoppskrifter som ikke har egg i seg.

Hei, ja tror det bør gå greit å droppe eggene. Du kan eventuelt da også redusere litt på melmengden. Men sjekk om vedkommende tåler vaniljesaus. Hvis ikke, ville jeg heller satset på en anne gjærdeigtype. Finnes flere gode bolleoppskrifter uten egg her på Det søte liv :-)

Spørsmål fra en som aldri baker. Er der forskjell på sammenpiskede og sammenvispede egg? Altså hvor mye man "rører" eggene sammen?

Jeg fulgte rådet om 100gr deig PR bolle, men da fikk jeg kun 19 boller. Jeg syns og de ble for store, kanskje det hadde passet bedre med 80 eller 90 gr?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift