I dag vil jeg børste støv av en skikkelig klassiker! Marmorkake er kanskje noe du forbinder med oldemors håndskrevne oppskriftsbok, men denne formkaken er fortsatt blant de aller mest populære formkakene som finnes!
Du finner litt ulike typer marmorkaker her på Det søte liv. Her har jeg gjort en liten vri og tilsatt kaffe i sjokoladedeigen, som setter en nydelig og litt voksen smak på kaken. Jeg strødde mandelflak i formen før jeg hadde i deigen, som gir et dekorativt utseende og god smak.
Og apropos formen: Mine favoritt-formkakeformer er uten tvil formene fra Nordic Ware. De er av helt fantastisk kvalitet og kakene slipper formen veldig lett. Bakeformene fra Nordic Ware finnes i massevis av forskjellige mønstre og et stort utvalg finner du i nettbutikken til bakerenogkokken.no, se her. Jeg brukte denne gangen formen som heter Nordic Ware Kugelhopf.
Jeg stikker innom bloggen etter en deilig ferie på Menorca, og før turen snart går til Kroatia. Utrolig hvor rolig og fredelig det er i Oslo i disse siste julidagene. Innimellom litt klesvask og jobbing, har jeg kommet godt i gang med innredning av kakestudio i min nye leilighet. Fire store vitrineskap er allerede fylt til randen med servise og kjøkkenutstyr, så jeg lurer litt på hvor mange skap jeg kommer til å trenge.... Kjøkkenet er også bestilt og blir montert i september, så her går det fremover skritt for skritt. Jeg gleder meg til vise dere resultatet etter hvert.
I forlengelsen av det forrige innlegget mitt der jeg lagde Sjokoladeterter med bringebær med terteformer i porsjonsstørrelser, som du blant annet får kjøpt i nettbutikken til slikkepott.no (se her), vil jeg i dag vise dere hvordan man enda enklere kan lage sjokoladeterter med kjeksbunn. Jeg bruker de samme formene, men det er ikke nødvendig å steke kakene. Jeg har både testet med populære Oreokjeks og med Chocolate Chip Cookies (vanlige Safarikjeks eller andre sjokoladekjeks går også bra). Sammen med det deilige, kremete sjokoladefyllet og friske bær, ble resultatet superbra!
Sender dere en varm solskinnshilsen fra vakre Menorca!
Håper dere også nyter fine sommerdager!
Hvordan ville det for eksempel smake med en deilig sjokoladeterte med søte, friske bringebær?
Disse tertene er laget som porsjonskaker (du finner perfekte former i den fine nettbutikken til slikkepott.no, se her). Kakene består av herlig mørdeigsbunn med sjokoladesmak og et fløyelsmykt sjokoladefyll. Og så sommerlige bringebær og melisdryss på toppen.
Donuts (eller Doughnuts) er amerikanernes variant av det vi i Norge kaller smultringer. Du finner dem i de fleste bakerier i USA i ulike størrelser og varianter, men et kjennetegn er at de gjerne er dekket med glasur og strøssel. Amerikanske donuts fylles dessuten ofte med vaniljekrem eller annet deilig fyll.
Norske smultringer stekes jo i smult, mens klassiske, amerikanske donuts gjerne stekes i olje. Det nye på markedet er imidlertid spesielle "Donut pans" - som er bakeformer spesielt beregnet donuts som kan stekes i ovnen. Da trengs det langt mindre fett og deigen til donutsene kan lages flytende som en vanlig kakedeig fordi formene jo holder deigen på plass, mens de frityrstekte donutsene gjerne lages av en type gjærdeig som blir fastere. Oppskrifter varierer uansett i det uendelige. Jeg har her brukt oppskriften som fulgte med formen og som jeg syntes så spennende ut. Deigen er uten egg og lages med kesam, som gjør at donutsene blir myke og deilige selv om deigen nesten ikke inneholder fett. Donutsene smaker nydelig av vanilje og sitron og dekkes dem med et tynt lag melisglasur med sitronsmak. Himmelsk godt!
Stekbrettet jeg brukte som er spesielt beregnet på bakte donuts fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken, se her (og de har også massevis av andre flotte bakeformer, se her). Formen gir små, skjønne donuts som er ca 7 cm i diameter. Oppskriften gir 15 stk.
I dag vil jeg gi dere oppskrift på en kongelig sommerdessert, som også passer godt til 17. mai og andre festlige anledninger!
Kongekrem er en nydelig fromasj med bær, og dette er faktisk en klassisk, norsk dessert som du kanskje ikke engang har hørt om?! Fromasjen smaker deilig av vanilje, og jeg bruker en blanding av jordbær og bringebær i laget under fromasjen. Noe av cluet er å bruke en blanding av frosne og friske bær, for da gjør de frosne bærene at bærblandingen sauser seg. Bærene blandes med sukker og mandelflak, og er det perfekte tilbehøret til fromasjkremen over.
Desserten kan enten lages i en stor serveringsskål som her eller direkte i porsjonsskåler.
Her skal du i alle fall få en kake som bringer frem det gode humøret!
Kaken er selvkomponert og jeg er utrolig fornøyd med den! En vidunderlig sommerkake laget med kjeksbunn, fantastisk god og kremete mascarponefromasj med vaniljesmak og søte jordbær på toppen.
Du skal ikke bruke de lyse, deilige sommerkveldene på å bake heller. Derfor er det kjekt med kakedeiger som du rører sammen på 2 minutter!
Denne oppskriften på Brownies ekspress har jeg hatt lenge her på bloggen, men da med valnøtter (se her). Oppskriften er veldig mye besøkt og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at spesielt barn synes det er morsomt lage denne kaken. Kaken er så enkel å få til at den egner seg supert for de som er helt ferske på kjøkkenet. Og det er skikkelig STAS at det er så lett å få til så megagod sjokoladekake!
Nå fikk jeg lyst til å lage Brownies ekspress uten nøtter, og det er datteren min på 12 år som har gjort mesteparten av jobben.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5263 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: