Brukere online: 2058
Brukere i dag: 23227
Brukere siste 7 dager: 196096
"Jeg forventer effektivitet..." - jada, jada, blablabla..., men av og til ER det faktisk utrolig kjekt å kunne røre sammen nydelige brownies i ekspressfart!
Her er en super oppskrift på saftige, myke, deilige og svært lettlagede brownies som er hentet fra Ingrid Espelids bok "Helt enkelt baking". I boken heter kakene "Raske brownies", men hjemme hos meg har de etter hvert fått navnet "Brownies ekspress"!
Browniesene kan lages med eller uten valnøtter, og begge deler blir vellykket!
Oppskriften passer til liten langpanne.
150 g smør
3 dl sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
1,5 dl hvetemel
2 ss hakkede valnøtter
Pynt:
150 g lys kokesjokolade
3 ss fløte
valnøttkjerner
Smelt smøret i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen. Rør i sukker, vaniljesukker og kakao. Bland deretter i sammenpiskede egg. Rør til slutt i hvetemelet og hakkede valnøtter (se tips).
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min (kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Før servering smeltes kokesjokoladen sammen med fløte over svak varme. Legg en klatt sjokolade på hver kake og fest en valnøttkjerne i sjokoladen. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet.
Browniesene er ypperlige å fryse uten pynten, men kan også fryses etterpå.
Valnøttene kan utmerket godt sløyfes om du ønsker nøttefrie kaker.
2 kommentarer
Denne kaken er kjekk når man
Denne kaken er kjekk når man trenger noe søtt og godt i full fart! :-)
Så derfor har jeg tenkt å sende barna i badekaret nå, og overraske dem med fersk brownies når de er i pysjen. Litt kos midt i uka, hehe!! :-)
Skal de stekes på over- og
Skal de stekes på over- og undervarme eller varmluft?
Skriv ny kommentar