Det nærmer seg første adventshelg og julebaksten er godt i gang i mange hjem.
Julekaker kan jo være så mangt, og det er artig å spe på de tradisjonelle slagene med noen nye.
Syltetøykaker er enkle, veldig dekorative småkaker, som du absolutt bør prøve ut. De holder seg fint til jul, og får et lekkert, vinterlig preg med et melisdryss. Kakene kan varieres med ulike typer syltetøy, som gjør kakefatet vakkert og som gir fin smaksvariasjon på kakene.
For å få fine kaker er det viktig å bruke syltetøy med skikkelig god smak og som ikke er for rennende. Jeg har her brukt det beste av alle syltetøy, synes jeg, som er det franske syltetøyet fra St. Dalfour. Dette syltetøyet finnes i mange nydelige, eksklusive smaker, som alle har til felles at de kun er søtet med fruktsaft og er helt uten tilsetningsstoffer. Det gjør at smaken på syltetøyet kommer ekstra godt frem.
Challah er et tradisjonelt, jødisk hvetebrød som er fantastisk godt! Deigen er litt søt og lages med mange egg og olje, som gjør brødet usedvanlig saftig og mykt.
Etter jødisk tradisjon bakes brødet gjerne til ukens hviledag (sabbat).
Challah lages som regel med flettefasong og drysses med sesamfrø.
Brødet ser vakkert ut på bordet og smaker nydelig!
Server brødet nystekt med smør på. Det du måtte få til overs, kan gjerne fryses.
Etter massevis av spørsmål om oppskriften på Kinderkake, har jeg laget kaken på nytt, men denne gangen som langpannekake.
Kaken består av mørk sjokoladekake som dekkes med en deilig melkesjokoladekrem, mørk og hvit sjokoladeglasur og mange forskjellige varianter av Kindersjokolade som pynt. Oppskriften på melkesjokoladekremen har jeg nå justert slik at den er lettere å få til.
Nå er tiden for å starte forberedelsen av både julebaksten og julegavene. Da unngår du en stressende førjulstid, og perioden frem mot jul blir bare kos og hygge!
Å gi bort spiselige julegaver er ekstra personlig og koselig, og blir alltid vellykket. Derfor er dette populært både å gi og å få. Dessuten kan man da lett lage en vakker og smakfull gave som også er gunstig for egen lommebok.
Hos Nille finnes utrolig mange fine krukker, glass og kakebokser å velge mellom, som er supergodt egnet som emballasje til spiselige gaver!
Biscotti er italienske kjeks, som er veldig godt egnet som spiselig julegave fordi holdbarheten er lang. Dette er altså kaker som gjerne kan lages allerede nå og gis bort til jul. Denne varianten har nydelig smak av kanel, mandler og sjokolade.
Dette er en flere hundre år gammel oppskrift på berømte, danske Honningkagehjerter, som også kalles Honningkager fra Christiansfeld.
Av alle de tusenvis av kakeoppskriftene jeg har testet ut i mitt liv, har jeg nok aldri vært borti en som er så merkelig som denne!
Man starter forberedelsene 4 uker (!) i forkant med å lage en fordeig bestående av mel og honning. Etter 4 uker i kjøleskapet er dette en steinhard klump. Man har så over en mystisk blanding bestående av pottaske (kjøpes på apoteket) som røres ut i kaldt vann, og eggeplomme som blandes med hornsalt. Dette skal man sakte begynne å kna inn i deigen. Det virker i starten som en umulighet fordi fordeigen er så hard, men etter noen minutters energisk innsats, (banning og sverting) og iherdig bruk av muskelkraft, oppstår det magi: Deigen blir mer og mer smidig og medgjørlig og blir til slutt veldig fin å kjevle ut. Kakene stikkes ut som hjerter og hever godt under stekingen. Men prosjektet er fortsatt ikke i havn, for de ferdigstekte honningkakehjertene blir harde og uspiselige! Kakene må dusjes med vann og oppbevares innpakket i kjøkkenhåndkle i noen dager før de blir myke og kan glaseres med sjokolade. Først da kommer dagen for belønning og man kan nyte disse spennede honningkakene.
Danske Honningkagehjerter er tykke, myke og har en helt spesiell og litt seig konsistens. Jeg synes de er fantastisk gode!
Sjokoladebomber er den nye, trendye måten å servere varm sjokolade på! Konseptet går ut på å smelte sjokolade og forme til halvkuler, som deretter settes sammen to og to til runde bomber med små marshmallows inni.
Ved servering legger man en sjokoladebombe i koppen og heller over kokende varm melk. Når den varme melken treffer sjokoladebomben, smelter den og åpner seg, slik at marshmallowsene kommer frem. Dette er veldig gøy og veldig godt!
Se min lille videosnutt på Instagram: kristine_lifeissweether.
Oppskriften gir 6 sjokoladebomber. Du trenger 12 halvkuleformede silikonformer, som fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker.
Det har vært en begivenhetsrik helg... - blant annet var det jo "Kladdkakans dag" på lørdag!
Min samling av digge kladdkaker finner du HER. Dette er en ny, herlig kladdkake, som smaker som halvstekt chocholate chip cookies-deig.
Det er viktig å ikke steke kaken for lenge, slik at den får en bløt kjerne.
Jeg har begynt å leke meg med Reels-videoer på Instagram, og videoen jeg lagde av denne kaken fikk stor oppmerksomhet. Mange har etterspurt oppskriften, så her kommer den!
Dette er en kake med mektig og fantastisk god smakskombinasjon: Bunn av knuste Oreokjeks dekkes av en himmelsk god peanøttfromasj, som lages med kremete peanøttsmør. Deretter dekkes kaken med et lag luftig sjokolademousse.
Kaken smelter på tungen, og er virkelig en nytelse!
Når man leser oppskriften på denne kaken, kan den virke nokså ordinær, men dette er en av de nydeligste kakene du kan tenke deg!
Bunnen er usedvanlig saftig og smaker herlig av valnøtter og appelsin – som er en herlig smakskombinasjon. Kaken dekkes med en vidunderlig god mascarponekrem som er smaksatt med vanilje. På toppen pyntes kaken med hele valnøttkjerner, saftige appelsinskiver og ferske fiken.
Dette er en litt annerledes valnøttkake, som kan anbefales på det varmeste!
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: