Iskremdessert med mandler og blåbær

 

Hei,

Her kommer et desserttips til. Dette er en utrolig enkel dessert, men som smaker nydelig!

Runde kuler av skikkelig god vaniljeis rulles i mandelflarn. Serveres med friske blåbær og rørt blåbærsyltetøy.

Desserten kan varieres med andre typer bær og nøtter.

 

 

Ingredienser:

♥ vaniljeiskrem (se tips)
♥ mandelflarn

Servering:
♥ friske blåbær
♥ blåbærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte:

Gjør klar en suppeskål eller lignende med mandelflarn i.

La vaniljeiskremen stå i romtemperatur til den er såpass myk at du kan forme isen til store, runde kuler. Bruk en iskremskje til å lage en iskremkule og glatt til kulen med en spiseskje. Legg iskremkulen i bollen med mandelflarn. Rull iskulen forsiktig rundt med fingrene så mandelflarn fester seg rundt hele kulen. Gjenta prosessen og lag så mange iskremkuler du trenger.

Sett de ferdige iskremkulene på et brett i fryseren etter hvert som de er ferdige og la de stå der frem til servering.

Rett før servering danderes iskremkuler på dessertskåler sammen med friske blåbær og godt blåbærsyltetøy.

 

 

Tips:

Bruk vaniljeis av god kvalitet, for eksempel fra Mövenpick som lages med ekte vanilje.

Bruk også blåbærsyltetøy av god kvalitet. Jeg har brukt rørt blåbærsyltetøy fra Nora som selges i frossen tilstand (1 pk er på 280 g).

 

Lar du deg friste..?

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Iskremdessert med mandler og blåbær
Ingredienser

Iskremkuler:
vaniljeiskrem (se tips)
mandelflarn

Servering:
friske blåbær
blåbærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Gjør klar en suppeskål eller lignende med mandelflarn i.

La vaniljeiskremen stå i romtemperatur til den er såpass myk at du kan forme isen til store, runde kuler. Bruk en iskremskje til å lage en iskremkule og glatt til kulen med en spiseskje. Legg iskremkulen i bollen med mandelflarn. Rull iskulen forsiktig rundt med fingrene så mandelflarn fester seg rundt hele kulen. Gjenta prosessen og lag så mange iskremkuler du trenger.

Sett de ferdige iskremkulene på et brett i fryseren etter hvert som de er ferdige og la de stå der frem til servering.

Rett før servering danderes iskremkuler på dessertskåler sammen med friske blåbær og godt blåbærsyltetøy.

Tips

Bruk vaniljeis av god kvalitet, for eksempel fra Mövenpick som lages med ekte vanilje.

Bruk også blåbærsyltetøy av god kvalitet. Jeg har brukt rørt blåbærsyltetøy fra Nora som selges i frossen tilstand (1 pk er på 280 g).

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift