Brukere online: 313
Brukere i dag: 871
Brukere siste 7 dager: 200587
Dette er deilige, seige sjokolademuffins, som blir supergode med noen bringebær på toppen.
Du kan bruke friske eller frosne bringebær.
Oppskriften gir 12 stk.
100 g smør
2 dl sukker
5 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
3 store egg
Pynt:
bringebær
Smelt smør i en middels stor kjele. Rør i sukker og kakao til det har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Bland i vaniljesukker, bakepulver og hvetemel (bruk en stålvisp). Pisk eggene lett sammen og rør i til slutt. Bruk stålvispen til deigen er klumpfri og glatt.
Ha muffinsformer i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle. Legg på noen bringebær.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-18 min. Avkjøl i formen i noen minutter før de forsiktig tas ut av muffinsbrettet.
Merk at muffinsene kan virke litt bløte når de tas ut av ovnen, men de stivner til når de er avkjølt.
Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Har du ikke brett, bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle.
Muffinsene kan fryses.
2 kommentarer
Kan man bruke fryste
Kan man bruke fryste bringebær?
Ja det kan man, Julia:)
Ja det kan man, Julia:)
Skriv ny kommentar