Brukere online: 2369
Brukere i dag: 34981
Brukere siste 7 dager: 196610
Mmm... "Russiske kyss" viser seg å være farlig avhengighetsskapende;-)
Dette er store, bløte marengs med valnøtter... aahhh...
Ingredienser:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 150 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre med elektrisk mikser i 10 min til du får en kjempetykk, blank marengs (se tips). Vend i grovt hakkede valnøtter (jeg delte dem nesten ikke opp i det hele tatt).
Sett store topper ved hjelp av to spiseskjeer på bakepapirdekket stekeplate.
Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. Marengsene skal være litt tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni.
Avkjøles på rist.
Tips:
♥ I originaloppskriften står det at man skal piske marengsen over vannbad i 10 min, og gidder du det, får du ekstra deilig og litt seig konsistens på marengsen. Men det er ikke nødvendig å piske marengsen over vannbad for å få deilige kaker.
♥ "Russiske kyss" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Instagram: @kristine_lifeissweet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Se også "Valnøttmarengs" som er basert på lignende oppskrift.
4 eggehviter
250 g sukker
150 g valnøtter
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre med elektrisk mikser i 10 min til du får en kjempetykk, blank marengs (se tips). Vend i grovt hakkede valnøtter (jeg delte dem nesten ikke opp i det hele tatt).
Sett store topper ved hjelp av to spiseskjeer på bakepapirdekket stekeplate.
Stek marengsene midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. Marengsene skal være litt tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni. Avkjøles på rist.
I originaloppskriften står det at man skal piske marengsen over vannbad i 10 min, og gidder du det, får du ekstra deilig og litt seig konsistens på marengsen. Men det er ikke nødvendig å piske marengsen over vannbad for å få deilige kaker.
"Russiske kyss" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
2 kommentarer
Laget nettopp disse, NAM.
Laget nettopp disse, NAM. Uten nøtter, da. Liker ikke det, hihi.
Supergode! Enkelt & kjapt!
Supergode! Enkelt & kjapt! Håper på mer av disse typene oppskrifter!
Skriv ny kommentar