Tyske skiver

"Tyske skiver" er tradisjonelle småkaker laget av mørdeig, som ofte bakes til jul.

Kakene blir ekstra lekre dersom de pensles med egg og drysses med perlesukker!

Tyske skiver
Ingredienser

175 g smør
125 g sukker
1 egg
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Pynt:
1 egg til pensling
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn egget. Sikt i de tørre ingrediensene og elt deigen lett sammen til en jevn mørdeig.

Form deigen til ruller på ca 4 cm i diameter. Sett rullene kjølig til de stivner.

Skjær rullene i tynne skiver med en skarp kniv. Legg skivene på stekeplater som er dekket med bakepapir. Pensle over kakene med sammenvispet egg og strø over perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 10-12 min, eller til de er gyldne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

"Tyske skiver" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Småkakene er kjempegode hele året og trengs slett ikke begrenses til julen! Kakene kan også pyntes med mandelflarn, se oppskrift på "Mørdeigsskiver".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Hei,
Jeg lurer på om tyske skiver og serinakaker er det samme ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift