Brukere online: 1605
Brukere i dag: 9061
Brukere siste 7 dager: 195527
Surmelkssnipper er gammeldagse, norske kaker som er lette å lage. Kakene blir tykke, myke og gode.
Surmelkssnipper kalles også for Tjukksnipp (Tykksnipper) eller Bestemorsnipper.
Stor porsjon!
200 g smør
5 dl surmelk
400 g sukker
2 ss hornsalt
1 ss vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
ca 700 g hvetemel
Pynt:
sukker
kanel
Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen surmelk og sukker. Rør i smøret, hornsalt, vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli jevn og fast og god å kjevle, så tilpass melmengden.
Kjevle ut deigen med en gang til en leiv som er ca 0,5 - 1 cm tykk. Skjær leiven i snipper som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Strø over sukker og kanel.
Stek snippene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. De skal være lys gyldne. Avkjøles på rist til de er kalde.
På grunn av hornsaltet i deigen, kommer "Surmelkssnippene" til å svulme opp under stekingen. Beregn derfor litt god plass mellom kakene når du legger dem på stekeplaten.
"Surmelkssnipper" oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. De egner seg godt til frysing.
7 kommentarer
For mye væske i oppskriften
For mye væske i oppskriften
hei hei ☺ omtrent hvor mange
hei hei ☺ omtrent hvor mange snipper blir det til slutt av denne drigen?
Takk for oppskrift! Dette ble
Takk for oppskrift! Dette ble riktig gode snipper !
Jeg måtte tilsette noe mer mel for å få deigen fast nok til utkjevling, men sånn er det med slike deiger, melmengden må gjerne justeres litt. Så hadde jeg litt ribbefett stående og tilsatte dette mot tilsvarende mengde smør.
Kan man bruke vanlig melk
Kan man bruke vanlig melk istedenfor surmelk?
Hei. Hva er surmelk ?
Hei. Hva er surmelk ?
Jeg bruker alltid kefir.
Jeg bruker alltid kefir.
Super oppskrift men det ble…
Super oppskrift men det ble for mye veske her og, tok 850 gram hvetemel for og få en jevn deig for kjevling. Brukte Tjukkmjølk fra Roros Meieri og det blei kjempegodt og det ble fine snipper som mor og far storkoste seg med.(Hadde et par jeg au).
Skriv ny kommentar