Brukere online: 164
Brukere i dag: 1163
Brukere siste 7 dager: 200574
I wish to believe in immortality
I wish to live with you forever..
(John Keats)
♥
"American Brownies" er en udødelig klassiker!
Jeg elsker sjokoladesmaken, konsistensen og at de er så lettvinte å lage - det ser du av de utallige variantene med browniesoppskrifter som ligger inne her på Det søte liv.
Denne supre oppskriften passer til liten form og er kjempelett å røre sammen.
Kaken er uten nøtter og gir myk og litt klebrig sjokoladekake.
Perfekt oppskrift når du plutselig blir fysen på noe godt!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en liten kjele.
Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret.
Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis).
Pisk deretter inn i sjokoladesmøret.
Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen.
Jevn til overflaten med en smørekniv.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten.
Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Tips:
Oppskriften gir nokså lav kake, hvilket er meningen.
Kaken er fin å fryse, men er så god at den spises opp med en gang
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.
Oppskriften gir nokså lav kake, hvilket er meningen.
Kaken er fin å fryse, men er så god at den spises opp med en gang:-)
16 kommentarer
Skal prøve den nå, håper den
Skal prøve den nå, håper den er god! :-)
Det er den:) Håper du ble
Det er den:) Håper du ble fornøyd!
det så veldig godt ut:):):)
det så veldig godt ut:):):)
Kan man ta denne oppskriften
Kan man ta denne oppskriften i en rund kakeform?
Jeg vil takke deg for en
Jeg vil takke deg for en flott blogg! Oppdateringen av siden ble også kjempebra! :-) jeg har fulgt deg i mange år nå, og tyr nok en gang til din side for inspirasjon og hjelp. Jeg har fått i oppdrag og lage en brownies som skal serveres som dessert i et bryllup med 60 mann. Har du et tips til hvilken av dine oppskrifter? Helst enklest mulig, lett å skjære i fine stykker da den skal serveres med is og bær. Kan man eventuelt lage denne i langpanne? Hilsen Sabine
Jeg prøvde å lage den. Kjempe
Jeg prøvde å lage den. Kjempe godt! :D
Hei,
Hei,
Jeg har nettopp bakt denne kaken og slutter meg fullt ut til dem som sier at den er kjempegod. Jeg fulgte oppskriften nesten til punkt og prikke - jeg byttet ut kokesjokoladen med 70 pst Valrhona-sjokolade - og den ble som beskrevet; myk inni og full av smak.
Takk for en flott kake- og dessertblogg. Den er blitt en inspirasjon til å prøve nye kaker :)
Ååååhhhh.. den var såå god :D
Ååååhhhh.. den var såå god :D Takk for oppskriften :)
Hvor mange blir det ut av
Hvor mange blir det ut av denne oppskriften?
Den fyller en 20x30cm.
Den fyller en 20x30cm. langpanne. Hvor mange stykker du deler opp, er opp til deg - men stykkene er mektige ;-)
denne kaken var kjempe god
denne kaken var kjempe god lagde den nettop :)
Denne var veldig god :)
Denne var veldig god :) Byttet ut noen biter av kokesjokoladen med hvit sjokolade og tilsatte litt kremost i tillegg
smaker dette veldig mørk
smaker dette veldig mørk sjokolade?
Anbefaler å ikke vente med å
Anbefaler å ikke vente med å ta røra i forma.
hei jeg lurtre om den
hei jeg lurtre om den oppskriften kan være i rundt formen også?
Hei, denne ser kjempegod ut.
Hei, denne ser kjempegod ut. Går det an å lage den med glutenfritt mel, evnt maizena? Hvor mye i såfall?
Skriv ny kommentar