Brukere online: 70
Brukere i dag: 1452
Brukere siste 7 dager: 195577
Hei alle sammen!
En stor dag for Det søte liv i dag, for i dag rundet vi 10.000 på Facebook!
SÅ KULT!
Takk til dere alle som poster bilder og kommentarer og er med på å lage dette til et aktivt og levende kakeforum!
Så over til dagens kake!
Café avec er noe vi liker her på Det søte liv..
Og her har jeg komponert en "Café avec iskake" som både jeg selv, men kanskje aller mest mennene i familien min syntes ble helt EKSEPSJONELT GOD!
Iskaken lages med mandelmakronbunn og den hjemmelagde iskremen er smaksatt med espresso (café) og en god skvett konjakk (avec).
I stedet for konjakk kan man bruke Baileys som avec.
På toppen uansett rikelige mengder høvlet, mørk sjokolade.
En uslåelig smakskombinasjon på en iskake som egner seg ypperlig etter en hvilken som helst god middag!
♥
Ingredienser:
Mandelmakronbunn:
3 pk makronfyll (se tips)
6 eggehviter
Iskrem:
4 eggeplommer
2,5 dl sukker
6 dl kremfløte
2 ts espressopulver
2 ss konjakk
Pynt:
høvlet, mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive og vend i makronfyllet. Fyll deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 i ca 30-45 min (sjekk at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Vask formen og legg kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til bløt krem i en annen bolle. Vend så kremfløten inn i eggedosisen. Bruk en stålvisp og rør godt så blandingen blir luftig og helt uten kremklumper. Smak til med espressopulver og konjakk (eventuelt Baileys hvis du foretrekker det).
Hell iskremblandingen over mandelmakronbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 6 timer eller gjerne over natten.
Ta kaken ut av fryseren og over på et kakefat ca 25 min før servering. Pynt kaken med høvlet, mørk sjokolade.
Tips:
Makronfyll fås kjøpt i de fleste matvarebutikker (fra Freia). 1 pk er på 200 gram.
Husk at kaken må stå i romtemperatur i 20-30 min for å bli myk nok til at den kan skjæres i kakestykker.
Kaken er holdbar lenge i fryseren og er derfor fin å lage i forveien av et planlagt arrangement. Eventuelle rester av kaken kan selvsagt også fryses igjen.
♥ ♥ ♥ ♥
Happy baking!
Mandelmakronbunn:
3 pk makronfyll (se tips)
6 eggehviter
Iskrem:
4 eggeplommer
2,5 dl sukker
6 dl kremfløte
2 ts espressopulver
2 ss konjakk
Pynt:
høvlet, mørk sjokolade
Pisk eggehvitene stive og vend i makronfyllet. Fyll deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30-45 min (sjekk at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Vask formen og legg kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til bløt krem i en annen bolle. Vend så kremfløten inn i eggedosisen. Bruk en stålvisp og rør godt så blandingen blir luftig og helt uten kremklumper. Smak til med espressopulver og konjakk (eventuelt Baileys hvis du foretrekker det).
Hell iskremblandingen over mandelmakronbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 6 timer eller gjerne over natten.
Ta kaken ut av fryseren og over på et kakefat ca 25 min før servering. Pynt kaken med høvlet, mørk sjokolade.
Makronfyll fås kjøpt i de fleste matvarebutikker (fra Freia). 1 pk er på 200 gram.
Husk at kaken må stå i romtemperatur i 20-30 min for å bli myk nok til at den kan skjæres i kakestykker.
Kaken er holdbar lenge i fryseren og er derfor fin å lage i forveien av et planlagt arrangement. Eventuelle rester av kaken kan selvsagt også fryses igjen.
1 kommentar
Er det noen spesiell type
Er det noen spesiell type konjakk du bruker ?
Skriv ny kommentar