Brukere online: 2070
Brukere i dag: 33183
Brukere siste 7 dager: 196382
Dette er en lettlaget yoghurtiskrem, med nydelig mild smak.
Bruk ekte gresk yoghurt sammen med gresk akasiehonning for den beste smaken.
Semifreddo er egentlig et italiensk navn på iskrem som skal serveres halvfryst.
Du kan lage iskremen i porsjonsformer som jeg har gjort her, eller fryse iskremen i en serveringsskål.
Oppskriften gir 6 iskremporsjoner.
Ingredienser:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 1 dl melis
Pynt:
♥ flytende honning
♥ pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle.
I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten.
Fordel yoghurtkremen i 6 porsjonsformer. Jeg bruker her former laget av silikon, som det er lett å få iskremen ut av når den er fryst.
Sett formene i fryseren i noen timer og gjerne over natten.
Når isen er frossen, trykkes porsjonsisene ut av formene og over på desserttallerkener.
Pynt med flytende honning og pistasjnøtter.
La isen tine i noen minutter før servering, så den ikke er for hard når den spises. En "semifreddo" skal som sagt være litt halvfrossen i konsistensen.
Tips:
♥ Gresk yoghurt er tykk i konsistensen. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Vil du ha tak i helt ekte gresk yoghurt, er det et godt tips å bruke yoghurten av det greske merket FAGE (fås kjøpt blant annet i en rekke Meny-butikker).
♥ Akasiehonning brukes både i iskremen og oppå isen.
♥ Fryser du isen i en beholder i stedet for porsjonsformer, bør du la den stå og tine i ca 15 minutter før servering. Server da flytende honning og pistasjnøtter ved siden av.
♥ Denne iskremen er egentlig en form for frossen yoghurtkrem, som også smaker veldig godt som tilbehør til kaker og desserter. Se for eksempel Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem.
Enkelt og nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 1 dl melis
Pynt:
♥ flytende honning
♥ pistasjnøtter
Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle.
I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten.
Fordel yoghurtkremen i 6 porsjonsformer. Jeg bruker her former laget av silikon, som det er lett å få iskremen ut av når den er fryst.
Sett formene i fryseren i noen timer og gjerne over natten.
Når isen er frossen, trykkes porsjonsisene ut av formene og over på desserttallerkener.
Pynt med flytende honning og pistasjnøtter.
La isen tine i noen minutter før servering, så den ikke er for hard når den spises. En "semifreddo" skal som sagt være litt halvfrossen i konsistensen.
♥ Gresk yoghurt er tykk i konsistensen. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Vil du ha tak i helt ekte gresk yoghurt, er det et godt tips å bruke yoghurten av det greske merket FAGE (fås kjøpt blant annet i en rekke Meny-butikker).
♥ Akasiehonning brukes både i iskremen og oppå isen.
♥ Fryser du isen i en beholder i stedet for porsjonsformer, bør du la den stå og tine i ca 15 minutter før servering. Server da flytende honning og pistasjnøtter ved siden av.
♥ Denne iskremen er egentlig en form for frossen yoghurtkrem, som også smaker veldig godt som tilbehør til kaker og desserter. Se for eksempel Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem.
4 kommentarer
Det så jo himmelsk ut! Hva
Det så jo himmelsk ut! Hva tror du om å sløyfe kremfløten til fordel for kesam for å få en lettere variant?
Hei. Hvor har du kjøpt
Hei. Hvor har du kjøpt silikon formene ?
Det smakte veldig godt! Jeg
Det smakte veldig godt! Jeg blandet pistasjnøttene med granateple, synes det var en fin fargekombinasjon og smakte godt til semifreddo-en. :-) Takk for oppskriften.
Og så har du vært hos Anne
Og så har du vært hos Anne Johanne på Toten og kjøpt asjetter/skåler?
Skriv ny kommentar