Hverdagsvafler med kesam


Her har du et supert tips til vaffeldagen, som er i morgen! 
 


 

Jeg har kalt dem hverdagsvafler, siden de er gjort litt sunnere ved at noe av hvetemelet er byttet ut med grovt mel. Men for å være ærlig så merkes dette ikke noe særlig, for dette smaker som luksusvafler!  Noe av hemmeligheten ligge nok i at deigen inneholder kesam, som gjør vaflene myke og veldig gode!  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

 

 

Spises nystekte med syltetøy!  Yum 

 

 

Tips:

♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.

♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.

♥ Se også oppskrift på Hverdagsvafler her på Det søte liv.

 

 

Vaflene er stekt i vaffeljernet "Hjerte Stor Piip", som er sponset av Wilfa.

I anledning vaffeldagen i morgen, gir Wilfa bort 2 slike vaffeljern til Det søte livs lesere. Du kan bli med i trekningen på fredag ved å legge igjen en kommentar til dette innlegget.

 

KOS DERE MED DEILIGE VAFLER I MORGEN!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Hverdagsvafler med kesam
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

Spises nystekte med syltetøy!

Tips

♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.

♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Tror jeg skal bruke denne oppskriften når jeg lager vafler til gutta på jobb i dag :-)

Heisann. Håper du har mulighet til å gi bort et vaffeljern til kjæresten min. Han er permittert fra jobb og gudene vite, han lever virkelig i et ungkarshjem. All hjelp hadde vært fint og ihvertfall et vaffeljern

Hei!

Omtrent hvor mange vafler blir det av oppskriften?

Mvh
Christina

De tre boksene med mager kesam som står i kjøleskapet skal få bein å gå på. Elevene i 5.trinn skal få grove kesamvafler på fredag. Lurer på å gjøre dem ekstra grove og bruke havregryn i tillegg. Jeg har et lite og gammelt vaffeljern og skal steke vafler til 56 elever :) Om jeg vinner vaffeljernet, blir nok elevene mine veldig glade i framtiden.... :)

Hvor mye har du i vaffeljernet om gangen??
Har samme jernet, men får ikke vaflene like fine som dine..

Må nok prøve den oppskriften.
Ønsker meg nytt vaffeljern, det gamle virker ikke lenger.

Skriv ny kommentar