Vaniljesauskake med appelsin


Denne langpannekaken har spesielt nydelig smak av vanilje og appelsin. Kaken er en variant av den populære Vaniljesauskaken, og presset saft fra appelsin i tillegg til vaniljesausen gir ekstra påskestemning.

 

 

 

På toppen er kaken drysset med perlesukker og revet appelsinskall.

 

 

Kaken er lett å røre sammen og er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

 

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.

 

 

Myk og saftig kake!

 


Perlesukker og revet appelsinskall på toppen av kaken gir nydelig appelsinaroma...

 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.

♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).

♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.

♥ Kaken er kjempefin å fryse!

 

 

Kake og påskeegg går veldig godt sammen!  Icon e biggrin  

 

 

Kjekt med store langpannekaker som er så enkle å lage og som smaker så godt!   Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med appelsin
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.

Tips

♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.

♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).

♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.

♥ Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Som svar på av Irne (ikke bekreftet)

Ja, hvis du skal lage to store langpannekaker, må du doble oppskriften og også doble mengden bakepulver.

Er d presset appelsinsaft direkte av appelsiner?Å i tilfelle hvor mange appelsiner må man bruke?Blir det de samme med vanlig appelsinsaft?

Kjøpte vaniljekrem istedenfor vaniljesaus første gang jeg laget denne kaken. Kaka ble utrolig saftig og høy. Neste gang jeg laget den så brukte jeg vaniljesaus. Den ble også kjempegod, men jeg kommer nok til å bruke vaniljekrem igjen isteden. Takk for en nydelig oppskrift!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift