Brukere online: 221
Brukere i dag: 1823
Brukere siste 7 dager: 195552
Min aller beste venninne heter Ingeborg og hennes eldste datter Maria ble konfirmert denne våren.
(...Å gurimalla Ingeborg, så gamle vi har blitt... det er jo slett ikke lenge siden vi to var på vår legendariske komfleir... hihi ..)
(Korreksjon Ingeborg: Neida, vi er ikke gamle, vi har bare opplevd mye.. )
Jeg husker også godt da Maria var liten baby, og nå har hun utviklet seg til å bli en modellvakker tenåringsjente. Det er rart å tenke på, men slik er livets gang.
Da Ingeborg spurte meg om jeg kunne bake til anledningen sa jeg selvsagt ja, og bakte rosa kaker som jeg ville skulle stå i stil med nydelige Maria. Her har du den ene av kakene: en høy og flott jordbærbløtkaken dekket med rosa jordbærmarsipan.
Pynten måtte bli rosa hjerter.
Ingredienser:
♥ 4 sukkerbrødsbunner (se tips)
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1-2 kurver søte jordbær
♥ 2,5 dl jordbærsyltetøy
Pynt:
♥ 400 g jordbærmarsipan (se tips)
♥ jordbærgeléhjerter
Fremgangsmåte:
Pisk kremfløten til luftig krem. Fyll hvert kakelag ved først å stryke over et lag jordbærsyltetøy (bruk ca 1/3), deretter et lag pisket krem (bruk ca 1/4) og så et lag med skivede jordbær (bruk ca 1/3). Gjenta med de andre to kakelagene. Dekk så hele kaken med resten av den piskede kremen.
Kjevle ut jordbærmarsipanen og legg over kaken. Pynt med jordbærgeléhjerter. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
♥ Du kan enten bake høyt sukkerbrød selv som er 24 cm i diameter (se grunnoppskrift på sukkerbrød her på Det søte liv), eller gjøre det jeg gjorde denne gangen, nemlig å kjøpe 2 stk ferdige sukkerbrødsbunner på 24 cm i diameter. Så brukte jeg 4 av bunnene (de 2 andre sparte jeg og brukte til å lage cake pops). Når kaken får stå og trekke en god stund og helst over natten, blir bløtkaken nesten like god med kjøpt sukkerbrødsbunn som med hjemmelaget, synes jeg.
♥ Rosa marsipan med jordbærsmak fås kjøpt ferdig (rosa rull fra Odense), se blant annet hos Coop Mega.
♥ Jordbærgeléhjerter fås kjøpt de fleste steder der de selger godteri i løsvekt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
4 sukkerbrødsbunner (se tips)
Fyll:
6 dl kremfløte
1-2 kurver søte jordbær
2,5 dl jordbærsyltetøy
Pynt:
400 g jordbærmarsipan (se tips)
jordbærgeléhjerter
Pisk kremfløten til luftig krem. Fyll hvert kakelag ved først å stryke over et lag jordbærsyltetøy (bruk ca 1/3), deretter et lag pisket krem (bruk ca 1/4) og så et lag med skivede jordbær (bruk ca 1/3). Gjenta med de andre to kakelagene. Dekk så hele kaken med resten av den piskede kremen.
Kjevle ut jordbærmarsipanen og legg over kaken. Pynt med jordbærgeléhjerter. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
♥ Du kan enten bake ett høyt sukkerbrød selv som er 24 cm i diameter (se grunnoppskrift på sukkerbrød her på www.detsoteliv.no), eller gjøre det jeg gjorde denne gangen, nemlig å kjøpe 2 stk ferdige sukkerbrød på 24 cm i diameter som er ferdig oppdelt i 3 bunner. Så brukte jeg 4 av de tynne bunnene (de 2 resterende kakebunnene sparte jeg og brukte til å lage cake pops). Når kaken får stå og trekke en god stund og helst over natten, blir bløtkaken like god med kjøpt sukkerbrød som med hjemmelaget, synes jeg.
♥ Rosa marsipan med jordbærsmak fås kjøpt ferdig (rosa rull fra Odense), se blant annet hos Coop Mega.
♥ Jordbærgeléhjerter fås kjøpt de fleste steder der de selger godteri i løsvekt.
1 kommentar
Hvordan klarer jeg å lage rød
Hvordan klarer jeg å lage rød marsipan? skal lage rød russeluekake
Skriv ny kommentar