Havre- og sjokoladekjeks

Havre- og sjokoladekjeks
Ingredienser

100 g smør
1,5 dl sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Rør i vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland så inn havregryn og til slutt hakket sjokolade.

Lag små kuler av deigen og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom (det skal bli ca 35 stk kuler av deigen).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Havre & Masse godt-cookies", "Havrecookies med sjokolade", "Havremakroner med sjokolade" og "Havrekaker med rosiner og sjokolade".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

26 kommentarer

Hei! jeg lurer på om det er mulig å lage disse kjeksene ved å begynne med smør og egg for så å helle resten sammen oppi? jeg tenker å ha de tørre ingrediensene i krukker og gi de i julegaver, slik at alt de trenger å gjøre er å ha ett egg og smør oppi hvis du forstår? :)
Mvh Malin.

Lagde disse idag, og ble kjempefine! Skal nok bruke denne oppskriften flere ganger =)

Hei :)
Takk for oppskrift! Hva slags smør bruker du? Jeg har prøvd med melange, men da bobler det opp når kjeksene stekes, er det riktig? :)

Byttet ut litt av melet med mandelmel og brukte litt ekstra havregryn, nydelige og saftige kjeks! Godt likt i heimen :)

De her er vanvittig gode! :D Har bakt dem flere ganger nå. Pleier å kjøpe sånne sjokokuler som er for å bruke i bakevarer. Da slipper jeg smuler over alt og masse kliss. Varierer litt mellom mørk og lys sjokolade alt etter hva jeg har lyst på. Knallgodt! :D Lurer på å prøve å putte inni noe nøtter også for å se hvordan det blir.

Kjempegode!! Bakte disse igår, er allerede spist opp.
Frøkna på 2 år elsket disse, ble skikkelig fornermet når kakefatet var tomt.. :)

Min deig/røre ble helt smuldreteog rar, skal den være slik? Fikk til å lage kuler men de ble veldig tørre og endrer ikke form i ovnen.. Har fulgt oppskriften så syns det var litt rart.

Disse er skikkelig gode, jeg lager dem hele tiden og de går ned på høykant!
Jeg bytter ut sukker med kokossukker og hvetemel med speltmel, bare for å gi meg littegranne bedre samvittighet når jeg sluker et helt brett... Litt hakkede hasselnøtter passet også godt i.
Mine flater seg ikke under steking, så flater de litt med en våt spiseskje midtveis mot slutten av steketiden.

Men så lurer jeg på hvor lenge den rå deigen kan holde seg i kjøleskap? Kanskje ikke så lenge pga egg?

Disse var veldig gode, jeg lagde de ganske store og byttet ut halve sjokoladen med rosiner. Kommer absolutt til å lage igjen:)

Har laget disse mange ganger og synes de er helt fantastisk gode! En "go to" oppskrift når jeg har et skikkelig søtsug!

Har lagd disse havrekjeksene for første gang, og det blir ikke den siste :-) Kjempegod oppskrift som fungerte fint for meg. Samboeren min og jeg har kost oss med kaffe og havrekjeks på en grå sommerdag. Skal servere havrekjeks til sønnen min som kommer på besøk i morgen:-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift