Brukere online: 534
Brukere i dag: 3320
Brukere siste 7 dager: 198131
Her har du noen deilige, små og veldig myke bananmuffins, som er piffet opp med litt hasselnøtter.
Oppskriften gir 18 stk.
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1 stor banan eller 1,5 medium (175 g uten skall)
25 g hasselnøtter
Pynt:
25 g hasselnøtter
små papirformer
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland smøret i eggedosisen sammen med det tørre. Mos bananen med en stavmikser og bland i. Hakk nøttene fint og rør i til slutt.
Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle. Vær forberedt på at deigen er nokså tynn. Dryss noen finhakkede nøtter over muffinsene til pynt.
Sett muffinsbrettet på en rist og stek muffinsene midt ovnen ved 180°C i 15 min. Avkjøl litt. Løsne muffinsene fra muffinsbrettet ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Hvelv muffinsene ut av brettet.
En middels stor banan veier ca 110-125 g uten skall, så kjøp for sikkerhets skyld 2 stk og bruk det du må for å få 175 g.
Hvis du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer, og ikke fylle muffinsformene for fulle.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
1 kommentar
Kan jeg erstatte alt sukkeret
Kan jeg erstatte alt sukkeret med noe annet? Og er det noe jeg kan bytte om på oppskriften for at den blir sunnere elleres?
Skriv ny kommentar