Sjokolademuffins


Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir 12 stk.

Sjokolademuffins
Ingredienser

50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl melk

Pynt:
100 g kokesjokolade
papirformer

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland i melken. Rør sammen sukker og egg med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Bland i smørmelken og sammenpisket egg. Sikt sammen det tørre og bland alt raskt sammen til en jevn, klumpfri deig.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fordel deigen i muffinsformene. Hakk kokesjokoladen grovt og dryss på toppen av hver muffins. Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl noe i formen. Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv muffinsene ut av formen.

Tips

Du bør sette papirformene i muffinsbrett, ellers vil muffinsene ofte renne over. Hvis du ikke har muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle. Det vil da blir noen flere enn 12 muffins. Du må også passe på steketiden, da muffinsene sannsynligvis vil trenge kortere steketid når de er mindre.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

83 kommentarer

Hei! Jeg ser i mange oppskrifter at man skal vispe egg og sukker til eggedosis. Hva er grunnen til at man ikke skal det i denne oppskriften?

Jeg har prøvd MANGE av oppskriftene dine, og må bare si at der er SÅ gode alle sammen! Nesten så jeg inviterer til ekstra selskaper bare for å ha en "unnskyldning" for å lage noe fra siden din :))

Som svar på av Heidi (ikke bekreftet)

Så hyggelig at du har glede av oppskriftene på Det søte liv, Heidi:)

Det blir forskjellig konsistens på kaker om man pisker eggedosis eller ikke. Eggedosis gir luftig, "vanlig" kakekonsistens. Når man ikke pisker egg og sukker til eggedosis, blir kaken uten luft som gir mer kompakt og browniesaktig / konfektaktig konsistens. Noen ganger er nettopp det meningen med oppskriften. Disse muffinsene blir litt slik, men ikke veldig kompakte. Du bør teste dem - de er veldig gode:)

Takk for svar! Jeg testet dem jeg, tok de med på jobb og skole, og har aldri fått maken til respons! Alle skulle ha oppskriften, så jeg viste dem til siden din! Jeg vispet egg og sukker til
Eggedosis, siden jeg var så usikker på forskjellen. Men de ble ikke tørre, bare mer "vanlig" muffins-konsistens..
Skal faktisk lage dem på nytt i morgen :D
Og da skal jeg ikke vispe eggene til eggedosis :)

Å så gøy med så bra respons da, Heidi:) Veldig glad for å høre det. Vær som sagt forberedt på at muffinsene blir mer kompakte og klebrige (browniesaktige) når du ikke pisker eggedosis. Smakssak hva man foretrekker - jeg liker begge deler :-)

Hei! Jeg elsket muffine dine! Men vi tok en større plate! Namm de var kjempe gode jeg lot muffinsene bli større :D men smakte fortsatt deilig! Fortsett du!!! Jeg hae tent til å lage mer etterpå jeg er gal etter dem❤️❤️ Fra Deborah Grace på 11 år❤️❤️❣

Hei! jeg prøvde muffinesene dine, og de smakte helt fortreffelig! Men jeg brukte smeltet sjokolade i steden for kakao :) Helt nydelige, passer for både små OG store :)

Muffinsene var nydelige og alle i familien elsket de :)
De var enkle og bake, perfekt for oss :)

Disse muffinsene sank ned og fikk et forferdelig krater i midten. Jeg skulle lage de til barnedåp men endte opp med å lage ny runde med muffins av en annen oppskrift. Kjempeskuff!

Så synd da, Ingrid. Kanskje muffinsene ble litt for lite stekt? Smaken pleier som regel å være like god selv om muffins synker sammen på midten. Man kan også reparere dette ved å fylle gropen med litt sjokoladekrem og så litt pisket krem på toppen.

Jeg lagde til familiebesøket i går, og de ELSKET dem! De var kjempe gode, en super muffins oppskrift :)

Nydelige muffins. Men det kunne kanskje stått hvor mange personer muffinsene var til.

Hyggelig å høre at du likte muffinsene, Isadora. Oppskriften er til 12 stk. Slike angivelser kommer i teksten i oppskriftene etter hvert som jeg får kopiert over tekst fra den tidligere nettsiden. Beklager at det mangler i mellomtiden, skjønner at slikt er viktig å vite. Uansett, glad du likte muffinsene:)

hei! jeg skal akkurat til å bake disse muffinsene nå og de ser så gode ut!!!
men jeg bare lurte på om man skal smøret avkjøle seg før man tar i melken?
Jeg elsker Det Søte Liv!

Hei Lotte!
Vi lurte litt på det samme. Det endte opp med at vi ikke lot smøret avkjøle seg, og det har funket hver gang:-) Muffinsene ble veldig luftige og gode.

Hei! Jeg skal prøve disse muffinsene. Så lurer jeg på om smør betyr smør eller margarin eller begge dele? Vi kaller det jo smør selvom det er margarin…

Hei!
Vi har brukt margarin, og det funket i hvert fall bra. Under smørpakken pleier det å stå om det er uegnet, egnet eller velegnet til baking.

Lagde dem idag og de var knall gode!!! Gjorde ingenting at de sank litt i midten etter de var tatt ut av ovnen. Samboeren likte de veldig godt og!!! Gleder meg til å prøve andre oppskrifter her.

Kjempe gode! Skal begynne å bruke dette som basisoppkrift :) Tror de blir veldig gode som sitron muffins :)

Gjør det noe om man tar bort de hakkede sjokoladebitene? Eller har sjokoladebitene veldig mye å si for smaken?

Jeg lagde de nå nettopp og de var helt vidunderlig gode!! Jeg synes at dine tips er perfekte, takk for tipset;)

Ser deilige ut. Skal ha barneselskap snart, kan eg lage disse dagen før el er dei best samme samme dagen som ein lagar dei?

Jeg lagte disse igår, og det var kjempe gode! Og gjør ikke noe om de står en dag, smakte på de nå nettopp og de var forsatt saftig, hadde ikke blitt tørre eller noe :)

Supergode! Fikk mye skrøyt, å jeg er ikke god på baking. Hilsen ei som ikke klarer å lage brownies av toro pose en gang :):(

Hei! Jeg prøvde denne oppskriften og den ble knallgod! Jeg er jo bare 11 år gammel, så jeg syntes jeg gjorde en knallbra jobb! Tusen takk for en fin oppskrift! Jeg håper det kommer flere sånne oppskrifter!

Hei!
Jeg og dattera mi på 2 år har laget muffinsene nå! de var kjempe gode! Men satt fast i papiret og var litt smuldrete, hva tror du vi har gjort feil?☺️

Går for alltid denne sjokolademuffinsoppskriften, er heilt fantastisk god!

Lagde muffinsene dine i går, og det er de mest fluffy muffinsene jeg noen gang har fått, selv uten eggedosis! Jeg har laget mange muffins med eggedosis, men ingen av dem ble like fluffy som dine. De smakte også meget godt! Jeg droppet kakaoen og sjokoladen, da vi ønsket plane muffins, det funket kjempefint!

Har akkurat laget muffinsene dine. Jeg doblet oppskriften, men glemte å doble kakao, vaniljesukker og bakepulver, så det var litt lite smak på dem, men dem var gode uansett! Endte opp med nesten 20 stk (lagde litt store). Denne muffins oppskriften kommer iallefall til å bli brukt mye av meg fremover!

Nå har jeg tatt muffinsene ut av ovnen, det dufter himmelsk.
Skal ta de med på møtet i kveld, regner med at fatet blir fort tomt.
Jeg bakte dobbel porsjon, det ble 20 fine muffins.
Tusen takk til snille du som deler oppskrifter med oss bakeglade mennesker.

Disse ble de mest vellykkede muffinsene jeg har laget!
Et lite tips til dypere smak er å hive i noen ruter med kokesjokolade i smør og melke blandingen og ha varmen på helt til sjokoladen er smeltet :)

Utrolig gode. Tips; sjokoladedråper inni muffinsene og smeltet sjokokadedråper på toppen md noen sjokoladedtåper til pynt. Nam nam

Gode, lekre og ikke minst veldig lettvinte muffins! Hva mer kan man be om? =D

Utrolig gode, og veldig enkelt å lage. Jeg og venninna mi skal kose oss med muffins på 17 mai

Jeg lagde disse etter oppskriften, uten å piske til eggedosis. Lagde 12 stk og brukte papirformer i muffinsbrett. Under stekingen sjekket jeg etter 15 min, og de så ikke ferdige ut. Stekte totalt 20 min og muffinsene ble helt tørre og ryete. Ble bare smulete og måtte spises med skje. Vet ikke hva jeg har gjort feil, har aldri fått så tørre muffins før.

Beste muffinsene jeg har laget! Konge-oppskrift. Doblet den og laget en liten haug med muffins som skal fryses og om ei uke bli til monstere

De ble kjempefine.
Jeg og mamma laget muffins til halloweenfest i morgen kveld.

På de første tolv så byttet jeg og mamma kakao med konditorfarge.

Hilsen Luka 8 år.

Lagde disse i går, de var gode. Men jeg følte ikke de nådde helt til topps (typ 6 av 10 poeng). Kan tenkes jeg gjorde noe feil (men fulgte oppskriften) burde nok hatt en god del mer sjokolade da. Men fikk inntrykk av at de smakte litt kunstig (av en eller annen merkelig grunn), kanskje jeg stekte et minutt eller to for lenge også. Men deigen smakte fortreffelig i hvert fall :)

Skal prøve lage denne på nytt igjen senere eller prøve en litt annen variant, er så ufattelig mange bra oppskrifter her! :)

Bytta ut hvetemel med speltmel. Hadde da oppi 75 g smør og et ekstra egg for og få de saftige. Har også oppi litt mere kakao. Ei ss. Ble kjempegode. Lager de for andre gang nå, og gleder meg. Takk for oppskrift :-)

Vi er 13 og 12 år gamle, og synes at denne oppskriften var veldig enkel og bra. Og ikke minst gikk den veldig fort! Vi husker hele oppskriften i hodet. Noe vi synes er veldig bra, er at vi har alt hjemme fra før av. Vi lagde sjokolademuffinsene og vi prøvde å bruke den samme oppskriften, bare med 3 ts vaniljesukker og uten kakao. Det ble faktisk veldig vellykket!:-) Det ble akkurat 12 muffins alle tre gangene. Vil virkelig anbefale denne!!

Hvorfor prater alle her som om de prater til dronningen? Det er så formelt, synes det er irreterende tbh

Prøvde denne oppskrifta idag for første gang og jeg kommer til å bruke denne oppskrifta fast. Muffinsene ble så luftige og kjempe fine, må nok lage flere
Tusen takk for at du delte denne fantastiske oppskrifta❤️

Hei disse muffinsene var kjempe enkle å lage og det var mange som smakte på dei og syntes dei var kjempe gode og ville ha oppskriften

Hei
Muffinsene sank ned til en skål form. Hva gjorde jeg feil?
Fra en baker 11 åring

Hei,
Muffinsane var stein rå. Eg slukte alle muffinsane og dei andre fekk ingenting.
eg ville berre sei at oppskrifta var heilt rå.

Veldig gode! Brukte Nidar sjokolade m/smørbukk!
Trippelet oppskriften og fikk 30 stk ☺️

Hei!
Hvor mye melis kan jeg bruke i stedet for sukker?

Hei :) Lurer på circa hvor mange muffins det blir? Har sett at det står at det er 12 porsjoner, men vet ikke hvor mye det er ...

det var nydelige muffins. når jeg baker dem pleier jeg å tilsette litt kake-strøssel,da blir den ekstra god. jeg synes de er så gode at jeg vil ha dem med på skolen hver dag! hilsen Teodor. P.s alle burde få smake

Hei
Er det meningen at smøret skal klumper seg når man heller i melken?

Jeg og mamma har brukt denne siden siden jeg var liten, og hun før det. Det er verdens beste nettside! Elsker at du har så mange varianter av ting, alltid noe nytt og prøve ut.

Heisann! Kan man lage denne røren dagen før (evt to dager før), og la den stå i kjøleskapet?

Dette er blitt en favoritt hos min frue som jeg må bake annen hver uke, og annen hver uke med suksesskake😅 jeg bruker store muffinsformer av keramikk og fyller med en pakke vaniljekrem, (litt deig i bunn, så krem, og topper med mer deig) og det rekker da til 6 store muffinser. Steker ca 35min da de er såpass store. Fantastisk god oppskrift 🙂

Herregud for noen gode muffins! Disse er de beste jeg noen sinne har laget, ordentlig saftige og gode! Blir en fast oppskrift dette!

Hei! Har laget disse og elsker de.
Men har soya-sjokolade drikk som må brukes opp, kan jeg bruke soya-sjokoladedrikken istedenfor melk?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift