Brukere online: 284
Brukere i dag: 2111
Brukere siste 7 dager: 200587
3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl potetmel
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao
Fyll:
150 g smør
120 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ts kakao
1 eggeplomme
Pynt:
kakao
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne en stålvisp).
Bre deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm) i et tynt og jevnt lag. Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i ca 5 min (NB! pass nøye på at kaken ikke blir brent!). Hvelv kaken straks over på et klede som er strødd med sukker. Dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (se tips).
Til sjokoladekremen piskes romtemperert smør luftig sammen med de øvrige ingrediensene.
Smør sjokoladekremen jevnt utover den avkjølte kakebunnen (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og sikt over litt kakao til pynt. Sett rullekaken på et passende fat.
Hensikten med å avkjøle kakebunnen med den varme langpannen over er at dampen som da dannes gjør at kakebunnen holder seg myk, og derfor lar seg rulle sammen uten å sprekke opp.
Pass på at kakebunnen er helt kald før du smører over sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken.
"Sjokoladerullekake" holder seg god i flere dager dersom den oppbevares i kjøleskapet. Den er også kjempefin å fryse.
11 kommentarer
Kjempelett og kjempegod!
Kjempelett og kjempegod!
kan man erstatte noe med
kan man erstatte noe med potetmel?
Mmmm den var veldig god.
Mmmm den var veldig god.
Veldig god, nam!
Veldig god, nam!
Jeg fra min side klarte ikke å rulle kaken pent sammen, da den sprakk opp.
Ble brettekake her :)
Dette er min favorittkake ,
Dette er min favorittkake , men jeg får aldri til å rulle den uten at den sprekker
Hei! Kan man bruke vanlig mel
Hei! Kan man bruke vanlig mel eller må det være potetmel? Hva blir isåfall mengden mel om man byttet ut? :)
Bunnen smaker rart. Anbefaler
Bunnen smaker rart. Anbefaler å prøve en med hvete og ikke bare potetmel
Første gang jeg laget
Første gang jeg laget rullekake, og den ble veldig god! Den sprakk litt, men gikk greit å rulle sammen ved hjelp av å dra litt i håndkleet den lå på. Takk for fin oppskrift!
Jeg velger den over på
Jeg velger den over på bakepapir m sukkerdryss. Mye enklere å rulle den i papiret og forme den med hendene til pølse. Alltid vellykket God jul.
Smakte litt rart, neste gang…
Smakte litt rart, neste gang bruker jeg heller en oppskrift med vanlig mel. Mengden fyll kan godt dobles.
Kan denne rullekaken fryses…
Kan denne rullekaken fryses med fyll?
Skriv ny kommentar