Lapper med blåbærsyltetøy


Hei søte lesere!

For en fantastisk varm og deilig søndag!  Shades smile

Her får du et tips på hvordan du lett kan lage søndagen enda deiligere med nystekte Lapper og hjemmelaget blåbærsyltetøy

 

 

Disse Lappene er så å si fettfrie og blir luftige og fine!

Se oppskriften som jeg har postet tidligere HER hvor jeg serverte lappene med jordbærsyltetøy, og en variant der jeg har tilsatt sjokoladebiter HER.

Denne oppskriften på Lapper finner du forresten i dagens utgave av VG - hvor jeg siden juli har en fast spalte hver søndag der jeg gir leserne tips om deilig kake eller dessert til helgen.

Du finner oppskriften også publisert på VGs matside godt.no, se her.

 

 

Oppskriften gir ca. 25 stk.
 

Ingredienser:

♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

 

 

 

Server lappene nystekte, gjerne med hjemmelaget blåbærsyltetøy.

Du finner oppskriften HER.

 

 

 

Tips:

♥ Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

♥ Lappene er selvsagt gode til alle typer syltetøy, men jeg synes de passe så godt med hjemmelaget blåbærsyltetøy at jeg bare måtte vise det frem i en egen oppskrift!  Smile

 

 

Stable gjerne lappene i høyden og legg blåbærsyltetøyet oppå!

 

 

Haha - DIGG!  Icon e biggrin 

 

 

Ha en fortsatt superdeilig søndag!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Lapper med blåbærsyltetøy
Ingredienser

♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.

Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

Serveres gjerne med hjemmelaget blåbærsyltetøy. Du finner oppskriften HER på Det søte liv.

Tips


Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Har forsøkt oppskriften din som jeg fant via Godt.no. Pga for mye hornsalt og Natron i røren, så lukter det så sterkt Salmiakk at jeg ikke kunne spise lappene. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, så her må det være noe feil med målene. Sjekket andre oppskrifter på nett etterpå og det er ingen som benytter hornsalt i oppskriften.Kun bakepulver og/eller Natron.

Heisann Disse var stor suksess hos mine tre døtre Og deres venner Men lurte på om det går an å bruke vanlig h-melk eller lett- melk istedenfor kefir? Pleier ikke å ha kefir i skapet...

Veldig gode lapper. Bruker alltid oppskriften din med stor suksess. Lukter litt merkelig mens man steker,men smaken er himmelsk :-) tusen takk

Har ca samme oppskrift selv, som har godt i arv i familien. Den er uten hjortesalt, og de lukter ikke rart. Blir supergode :)
Tror dere trygt kan droppe saltet.

Fulgte oppskriften etter punkt og prikke, å disse både luktet og smakte hornsalt. Alle lappene havnet i søpla.. Ny røre ble lagd uten hornsalt, noe som ble helt supert- luftige og gode
Skulle ønske jeg leste kommentarene før jeg lagde røren første gang

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift