Brukere online: 1642
Brukere i dag: 10804
Brukere siste 7 dager: 195562
"Prestegårdens krydderkake" er en gammeldags og smakfull krydderkake som kjennetegnes av at kakedeigen inneholder rømme.
100 g smør
2 egg
200 g sukker
1,5 dl lettrømme
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1,5 ts nellik
1,5 ts ingefær
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømmen til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør inn avkjølt smør til slutt.
Hell deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Krydderkaken er fin å fryse.
4 kommentarer
Jeg brukte Kefir melk
Jeg brukte Kefir melk istedenfor Rømme.Ble kjempegod ;)
Suveren oppskrift, fungerte
Suveren oppskrift, fungerte flott på første forsøk
Hei! Elsker kaken! Brukt den
Hei! Elsker kaken! Brukt den så mye! Lurer på hvis jeg vil lage langpanne. Tror du det holder å dobble? Eller ville du tripplet? Og Hvor lenge tror du den måtte steke?
Takk for herlige oppskrifter!!
Prøv med rosiner,- kjempegodt
Prøv med rosiner,- kjempegodt for de som liker det!Mmm.
Skriv ny kommentar