Brukere online: 79
Brukere i dag: 2112
Brukere siste 7 dager: 198222
There are four basic food groups:
milk chocolate, dark chocolate, white chocolate, and chocolate truffles.
♥
300 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
2,5 dl kremfløte
2 ss kaffe
Sjokoladeskall:
400 g hvit sjokolade
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Tilsett kaffe og oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten.
Neste dag trilles den nå stivnede sjokolademassen til små kuler (se tips). Legg kulene på bakepapirdekket brett som passer i kjøleskapet. Sett brettet med kulene i kjøleskapet i minst 1 time (se tips).
Smelt den hvite sjokoladen i en bolle over vannbad. Ta trøflene ut av kjøleskapet. Dypp de raskt i den smeltede sjokoladen ved hjelp av to gafler (se tips). Legg dem tilbake på det bakepapirdekkede brettet. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Oppbevares kjølig!
Det blir litt klissete å rulle sjokolademassen til kuler, så du må regne med å vaske hendene ofte.
Merk at trøflene vil smelte litt når du dypper dem i den varme, hvite sjokoladen, så det er viktig at du gjør dette nokså raskt. Lar du kulene ligge for lenge, blir kulene marmorerte i stedet. Av samme grunn er det lurt å la trøffelkulene stå i kjøleskapet og bli skikkelig kalde og harde før du glaserer dem med hvit sjokolade.
Kaffe kan byttes ut med kaffelikør, som for eksempel Tia Maria.
Trøflene kan også dyppes i mørk sjokolade, se "Mokkatrøfler".
2 kommentarer
Hei! Lurer på hvor lenge
Hei! Lurer på hvor lenge disse er holdbare?
Hadde det fungert å fryse
Hadde det fungert å fryse kulene før ein dyppar dei i sjokolade for gjere prosessen enklare?
Skriv ny kommentar