Rocky Road med kjeks og marshmallows


Hei!  Heart 

Her har du en virkelig populær, amerikansk klassiker!

"Rocky Road" er sjokoladekonfekt som kan lages med mye godt. Jeg har her brukt Mariekjeks som gir deilig crunch sammen med bløte, hvite marshmallows. Vil du variere konfekten kan du bytte noen av kjeksene ut med nøtter og myke karameller.

Jeg synes de hvite marshmallowsene og det snølette melisdrysset passer perfekt for å gi vinterstemning.

 

 

Konfekten har lang holdbarhet og egner seg veldig fint å lages klar lenge i forveien (hvis du klarer å holde deg unna kakeboksen da… Wink  ...).

 

 

Ingredienser:

♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g mørk sjokolade av god kvalitet
♥ 200 g Mariekjeks (1 pk)
♥ 140 g hvite, små marshmallows

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.

Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.

Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen.  Ha deretter i marshmallows (men spar noen til pynt).

Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.

Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.

Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt.

 


Så utrolig stilig konfekt!

 

Tips:

♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete. Gi gjerne konfekten et ekstra dryss melis rett før servering, så ser de nylagde ut! 

♥ Mariekjeks kan byttes ut med Oreokjeks eller andre typer kjeks. Vil du variere konfekten, kan du tilsette ulike typer nøtter, nonstop, karameller osv.

 

 

Jeg synes denne enkle varianten med kjeks og marshmallows er helt super.

Rett og slett utrolig DIGG!  Yum

 

 

Lag Rocky Road etter denne oppskriften, og du vil garantert bli populær!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rocky Road med kjeks og marshmallows
Ingredienser

♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g mørk sjokolade av god kvalitet
♥ 200 g Mariekjeks (1 pk)
♥ 140 g hvite, små marshmallows

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.

Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.

Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.

Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen.  Ha deretter i marshmallows (men spar noen til pynt).

Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.

Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.

Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt.

Tips

♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete. Gi gjerne konfekten et ekstra dryss melis rett før servering, så ser de nylagde ut! 

♥ Mariekjeks kan byttes ut med Oreokjeks eller andre typer kjeks. Vil du variere konfekten, kan du tilsette ulike typer nøtter, nonstop, karameller osv.

8 kommentarer

Heisann!
Dette hørtes veldig digg ut:-) Åssen tror du det vil bli med Ritz kjeks?
Kathrin

Som svar på av Kathrin (ikke bekreftet)

Fyttikatta, det tror jeg blir godt! Salt og søtt er en sikker vinner, tenker i all fall jeg :D

Enkle å lage, med ett supert resultat! Vi fikk ikke tak i små marshmallows, så kjøpte store, og klippet de opp i 6 deler.

Kan man bruke vanlig kokesjokolade?? Eller hva slags sjokolade anbefales?

Som svar på av Merete (ikke bekreftet)

Hei!! Du burde bruke....vist du vil ha mørk kraftig og veldig sterksmak kan man vel si..??!! jo vis du vil det bruker du kokesjokolade vist du vil at den skal være smakfull og ikke fullt så kraftig burde du bruke stratos eller en melkesjokolade dette er vanskelig å svare på for en 11 åring håper du fikk noe ut av hva jeg skrev

Mvh Mina

Hei, jeg elsker å bake men jeg er bare 10 år, tror du dette er en passene kake for meg å bake? Jeg er ganske usikker om dette er den rette kanen men jeg liker de igrediensene du bruker ❤ MVH Nicoline

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift