Brukere online: 1548
Brukere i dag: 8116
Brukere siste 7 dager: 195509
Ideen til denne kaken fikk jeg en gang jeg var gjest i et bryllup og fikk servert bakte pærer med smeltet After Eight og krem til dessert. Hjemme prøvde jeg meg frem ved å ta utgangspunkt i en oppskrift på Brownies, men byttet ut kokesjokoladen med smeltet After Eight. Fyllet av mintsjokoladekrem og hermetiske pærer smaker fantastisk godt til den myke sjokoladekaken. Siden har jeg laget kaken til fest flere ganger - og ALLTID MED SUKSESS! Kaken er stor og rekker til mange; du kan lage kaken i liten langpanne som på bildet, eller i en stor, rund kakeform på 28 cm i diameter.
Se også desserten Pærer med After Eight.
Kakebunn:
200 g smør
200 g After Eight mintsjokolade
4 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
5 ss kakao
Fyll:
2 dl kremfløte
0,5 stor boks hermetiske pærer (ca 4 halve)
Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
100 g After Eight mintsjokolade
1 ts vaniljesukker
1 ts kakao
Pynt:
1 dl kremfløte
100 g After Eight mintsjokolade
0,5 stor boks hermetiske pærer (ca 4 halve)
Smelt smøret i en liten kjele. Ha i After Eight og la sjokoladen smelte i smøret. Rør blandingen jevn. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i sjokoladeblandingen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kakao og ha i. Bland deigen sammen.
Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) eller rund kakeform (28 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 min hvis du bruker langpanne og i 55-60 min hvis du bruker rund kakeform (sjekk med nål om kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner (se tips). Dynk bunnene med pærelake.
Pisk kremen til fyllet og bre over den nederste bunnen. Dekk med godt avrente pærer i biter. Ha over den andre kakebunnen. (Slik kan kaken oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.)
Kok opp kremfløten til sjokoladekremen. Ta kjelen av platen. Ha i After Eight og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør i kakao og vaniljesukker. Sett kjelen i kjøleskapet til sjokoladefløten er helt kald, gjerne over natten.
Pisk sjokoladefløten til stiv krem. Fordel jevnt over hele kaken. Pynt kanten av kaken med sprøytede kremtopper og halve After Eight-sjokolader. Pynt med godt avrente pærer i biter i midten.
Det er lett å dele den store kaken i to bunner hvis du har kaken i kjøleskapet i noen timer eller en liten stund i fryseren, slik at den er helt kald.
Det er lurt å lage kaken over to dager. La den fylte kaken og sjokoladefløten stå i kjøleskapet over natten. Pisk sjokoladekrem og pynt kaken dagen etter. Hvis du vil lage kaken ferdig samme dag bør du starte med sjokoladefløten slik at den rekker å bli helt kald.
Du bruker 2 pk After Eight til denne kaken. En stor boks pærer tilsvarer ca 460 g pærer uten lake.
1 kommentar
Hei
Hei
Hvis jeg skal lage denne kaken i rund form, kan jeg halvere oppskriften? Jeg tenker å lage denne kaken i morgen tidlig, og håper på tilbakemelding:-)
Skriv ny kommentar