Brukere online: 137
Brukere i dag: 1195
Brukere siste 7 dager: 200570
Utrolig smakfull kake!
En virkelig myk og nydelig banankake har du her, som er med kokos i kaken og toppet med herlig kokosmarengs!
Oppskriften er til liten langpanne.
♥ Ingredienser:
Banankake med kokos:
200 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl kokos
2 dl melk
2 modne bananer
Kokosmarengs:
4 eggehviter
200 g sukker
2 dl kokos
♥ Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Ha så i kokos, melk og moste bananer (jeg moser bananene raskt med stavmikser).
Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min, til overflaten kjennes fast.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Vend i resten av sukkeret og kokosen. Bre kokosmarengsen over den halvstekte kaken. Stek kaken videre, men nå midt i ovnen, ved 175°C i ca 30 min til, eller til marengsen er gylden på overflaten.
La kaken avkjøles i langpannen før den skjæres opp i firkanter.
♥ Tips:
Det er viktig at du bruker søte og godt modne bananer i denne kaken, for det gir kaken best smak.
Løft kakestykkene ut av langpannen så marengsen på toppen av kaken ikke går i stykker.
♥ ♥ ♥ ♥
Banankake med kokos:
200 g smør
250 g sukker
4 eggeplommer
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 dl kokos
2 dl melk
2 modne bananer
Kokosmarengs:
4 eggehviter
200 g sukker
2 dl kokos
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Ha så i kokos, melk og moste bananer (jeg moser bananene raskt med stavmikser).
Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min, til overflaten kjennes fast.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Vend i resten av sukkeret og kokosen. Bre kokosmarengsen over den halvstekte kaken. Stek kaken videre, men nå midt i ovnen, ved 175°C i ca 30 min til, eller til marengsen er gylden på overflaten.
La kaken avkjøles i langpannen før den skjæres opp i firkanter.
Det er viktig at du bruker søte og godt modne bananer i denne kaken, for det gir kaken best smak.
Løft kakestykkene ut av langpannen så marengsen på toppen av kaken ikke går i stykker.
3 kommentarer
Hei. Kan denne kaken lages
Hei. Kan denne kaken lages dagen før den skal serveres eller er den best samme dag?
Er det noen som har laget
Er det noen som har laget denne kaken, og vil anbefale den? :)
Denne kaken er helt…
Denne kaken er helt fantastisk, anbefaler og lage bananmelk når denne bakes
Skriv ny kommentar