Brukere online: 1939
Brukere i dag: 21463
Brukere siste 7 dager: 196057
Min svigermor lager alltid Ristopper til jul.
Ristopper ligner nokså mye på Risboller, men er laget på en litt annen oppskrift. De blir nokså små og inneholder mer sjokolade og mindre puffet ris enn Risboller. Selvsagt er de min manns favoritt!
Oppskriften gir 25 stk.
2 ss kremfløte
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 ts vaniljesukker
3 dl puffet ris
Smelt smør sammen med kremfløte i en liten kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og la den smelte i smørblandingen. Ta kjelen av platen. Tilsett vaniljesukker og rør blandingen jevn. Ha i puffet ris og bland godt.
Ha et stykke bakepapir/matpapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Sett små topper med to teskjeer. Alternativt kan du sette toppene i muffinsformer.
Sett i kjøleskapet til Ristoppene har stivnet.
Oppbevar Ristopper i en liten boks i kjøleskapet med matpapir mellom lagene.
Se også oppskrift på Riskaker med melkesjokolade.
6 kommentarer
At noe så enkelt og raskt kan
At noe så enkelt og raskt kan bli såå godt !
Tusen takk:)
Smart, ikke sant;-) Takk for
Smart, ikke sant;-) Takk for tilbakemelding!
Ai! Disse var kjempenkle å
Ai! Disse var kjempenkle å lage, og mye bedre enn de med delfiafett. Nam nam, takk for oppskriften og god jul!
Herlege! Lagde dei i går med
Herlege! Lagde dei i går med litt variasjon: Lgde 3-dobbel porsjon og fekk ca 50 "kaker". Blanda inn 1 ss kaffilikør pr porsjon (alt i alt 3 ss) når sjokoladen hadde smelta, sette den ferdige blandinga med teskei i små muffinsformer og tilsette litt meir puffa ris etter kvart slik at det ikkje berre vart sjokoladeblanding igjen til dei siste. Veldig gode, og enkle å lage!
Hvor lenge er disse holdbare
Hvor lenge er disse holdbare ca? :-)
Hei!
Hei!
3 dl puffet ris? Det kan vel ikkje stemme?
Skriv ny kommentar