Brukere online: 1962
Brukere i dag: 21871
Brukere siste 7 dager: 196038
200 g smør
200 g kokesjokolade (se tips)
4 egg
200 g sukker
150 g hvetemel
4 ts bakepulver
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer i deigen enn det som er nødvendig for å få alt godt blandet (bruk gjerne en stålvisp).
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene, ca 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15 min (se tips). Avkjøl muffinsene helt i muffinsbrettet før de forsiktig tas ut.
Bruk helst kokesjokolade med 70% kakaoinnhold. Det gir definitivt best smak!
Muffinsbrett gjør at muffinsene holder fasongen mye bedre. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og passe nøye på at du ikke fyller formene for fulle.
Muffinsene vil virke litt ustekte når de tas ut av ovnen, men ikke stek muffinsene lenger. Smøret og sjokoladen i deigen vil stivne til når muffinsene blir kalde, slik at muffinsene da blir fastere i konsistensen. Det er derfor viktig å la muffinsene bli kalde før de tas ut av muffinsbrettet.
"Kokesjokolademuffins" holder seg myke om de oppbevares innpakket i plast. De er også godt egnet til frysing.
3 kommentarer
Hei! Jeg prøvde disse med
Hei! Jeg prøvde disse med brukt sukker og hvit sjokolade,men det gikk visst ikke så bra.
Har du noen tips til hvite sjokolademuffins?
Brunt sukker*
Brunt sukker*
Kjempegode! Barna i huset ble
Kjempegode! Barna i huset ble fornøyd :)
Skriv ny kommentar