Brukere online: 2238
Brukere i dag: 26984
Brukere siste 7 dager: 195836
Glad midsommar!
Her på Det søte liv markerer jeg den svenske midsommerfeiringen med en nydelig vaniljekake med bringebær og blåbær.
Kaken er myk og deilig, og har kjempegod smak av vanilje fordi den inneholder vaniljesaus i deigen. Kaken blir sommerlig og vakker med friske bær som legges på kaken både før steking og etter steking.
Serveres gjerne med friske bær og kald, hjemmelaget vaniljesaus ved siden av.
Ingredienser
Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 200 g bringebær
♥ 100 g blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
♥ 100 g bringebær
♥ 50 g blåbær
Servering:
♥ friske bringebær og blåbær
♥ Hjemmlaget vaniljesaus
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss på bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Pynt med melisdryss.
Kaken er kjempegod bare med melisdryss.
Men vil du ha mer farge, legger du på noen friske bær.
Server gjerne sammen med ekstra bær og vaniljesaus, enten kjøpt eller hjemmelaget vaniljesaus etter oppskrift her på Det søte liv.
Tips:
♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!
♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter. Se for eksempel Vaniljesauskake, Vaniljesauskake med epler, Vaniljesauskake med epler i langpanne, Vaniljesauskake med appelsin og Eplekake med vaniljesaus - for å nevne noen.
Sommerlig, myk vaniljekake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 200 g bringebær
♥ 100 g blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
♥ 100 g bringebær
♥ 50 g blåbær
Servering:
♥ friske bringebær og blåbær
♥ vaniljesaus
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss på bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Pynt med melisdryss og friske bær.
♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!
♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter.
3 kommentarer
Kjempegod kake. Denne
Kjempegod kake. Denne oppskriften er den første kaken dattern min har bakt helt på egenhånd, og hun var stolt, og vi mektig imponert over resultatet. Og resultatet ble: at nå har vi spist denne kaken i flere variater som hun har bakt. Tusen takk for en flott blogg(:
Hei! Nettopp laga denne!
Hei! Nettopp laga denne! Nydelig kake! Men har et par spørsmål. Skal deigen vere sånn veldig tjukk når den er ferdig rørt sammen, slik at den ikkje sklir på samme måte ut av bollen. Ganske sånn tynn bolledeig aktig liksom. Ka kan eg ha gjort feil evt? Å så er den ganske klebrig i munnen når eg spiser. Sånn den skal vere? Håper på svar! Ellers var den NYDELIG!
Min kake ble ikke myk og
Min kake ble ikke myk og luftig. Er det alvor at det ikke skal være egg i deigen??
Skriv ny kommentar