Brukere online: 70
Brukere i dag: 1380
Brukere siste 7 dager: 195577
Annonse: Stonewall Kitchen
Hei dere!
Ja, så er 17. mai over for i år - og for en fantastisk nasjonaldag vi fikk! Det er så utrolig mye hyggeligere å gå ut i finstasen når været er vakkert!
Det kommer mange herlige vår- og sommerkaker her på Det søte liv fremover, - så det er bare å følge med og la seg inspirere...!
Kaken jeg skal vise dere i dag er en variant av min superfavoritt-rullekake, som jeg kaller Swissrull marengs og som jeg har laget i mange, mange versjoner allerede - se HER. Dette er bare en utrolig deilig marengsrullekake, som er rask og lett å lage. Marengsbunnen lages med vaniljekrempulver, som gjør bunnen stabil og som gir veldig god vaniljesmak på kaken.
Denne gangen fylte jeg rullekaken med luftig blåbærkrem laget av pisket kremfløte og det fantastisk gode blåbærsyltetøyet til Stonewall Kitchen.
Dette ble en luftig drøm av en kake!
Smakene passet fantastisk godt sammen!
Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 250 g blåbærsyltetøy (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).
Pisk kremfløten til nokså fast krem. Vend blåbærsyltetøyet i kremen.
Bre blåbærkremen over den kalde kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.
Sikt over melis før servering.
Myk marengskake blander seg herlig med den luftige blåbærkremen..... mmmm, en nytelse!
Tips:
♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen. Husk at det bare er pulveret som skal brukes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!
♥ Kaken må være helt kald før du brer over blåbærkremen ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.
♥ Jeg har brukt blåbærsyltetøy fra det amerikanske merket Stonewall Kitchen, som er det BESTE blåbærsyltetøyet jeg noengang har smakt!
Det heter Wild Maine Blueberry Jam og fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Send mail til firmapost@oluf.no hvis du vil vite hvilke butikker som fører produktet der du bor.
Denne rullekaken passer til mange slags anledninger utover våren og sommeren.
Server gjerne noen friske blåbær ved siden av.
Utrolig nydelig kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Dette innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er importør av blant annet produktene til Stonewall Kitchen i Norge.
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 250 g blåbærsyltetøy (se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).
Pisk kremfløten til nokså fast krem. Vend blåbærsyltetøyet i kremen.
Bre blåbærkremen over den kalde kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.
Sikt over melis før servering.
♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen. Husk at det bare er pulveret som skal brukes - du skal altså IKKE lage vaniljekrem!
♥ Kaken må være helt kald før du brer over blåbærkremen ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.
2 kommentarer
Hei:)
Hei:)
Jeg kan ikke lenger finne kakefyll uten koking i butikkene. Hva kan jeg da bruke for å få den gode og fløyelsmyke rullekaken.
kan også bruke
kan også bruke vaniljesauspulver, like bra:)
Skriv ny kommentar