Bringebærmarengs

Annonse: Mill & Mortar

Hei dere!

Så er det helg igjen, etter en kort og hektisk arbeidsuke! 

I dag vil jeg gi vise dere hvordan dere kan lage rosa, superdeilige bringebærmarengs med skikkelig, ekte bringebærsmak!

 

 

Her er det ikke brukt noen former for kunstig farge eller smaksessenser - men ekte bringebær!

Hemmeligheten ligger i produktet "Bringebærstøv" fra den danske produsenten Mill & Mortar, som nå også fås kjøpt i Norge.

 

 

Produktet er primært laget av tørkede bringebær som knuses til støv, i tillegg til at pulveret er søtet med glukosesirup og konsentrert rødbetejuice. Bringebærstøvet har lekker, intens rosafarge og både lukter og smaker av ekte bringebær. Love it!  Heart

Marengsene er ypperlig egnet hvis du har lyst til å lage noe søtt og deilig, uten at det blir for mektig.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 40 g bringebærstøv (se tips)

Pynt:
♥ 5 g bringebærstøv (se tips)


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Vend mesteparten av bringebærstøvet inn i marengsen med en slikkepott.

 

 

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater. Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

 

 

Dryss over litt bringebærstøv på hver marengs (spar litt til å drysse over de ferdigstekte marengsene også, så du får litt knæsjrosa farge på dem).

 

 

 

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter - avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke. Jeg lagde disse marengsene slik at de forble myke inni, og jeg synes det ble utrolig godt!

Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

Dryss litt ekstra bringebærstøv over marengsene før servering.

 

 

Tips:

♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin lyse farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.

♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

 

 

♥ Produktet jeg har brukt i denne oppskriften, som både gir fin, lyserosa farge og i tillegg skikkelig god og ekte bringebærsmak på marengsene, er som sagt bringebærstøv fra den danske produsenten Mill&Mortar. Produktet er primært laget av tørkede bringebær som knuses til støv, i tillegg til at pulveret er søtet med glukosesirup og konsentrert rødbetejuice. Dette bringebærstøvet er annerledes enn noe annet kakestøv jeg har sett på markedet, nettopp fordi det lages av helt naturlig ingredienser og derfor både smaker og lukter som ekte bringebær.

 


Et vidunderlig produkt  Heart  som er godt på alt fra iskrem, kaker, glasurer, konfekt og desserter. Prøv det hvis du får tak i det!

Bringebærstøvet fra Mill & Mortar fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny og Coop Mega. Send en mail til importøren Oluf Lorentzen på adressen firmapost@oluf.no hvis du lurer på hvor du kan få kjøpt produktet der du bor.

 

 

Jeg skal definitivt lage mer med dette bringebærstøvet!  Smile 


For disse bringebærmarengsene ga virkelig mersmak!

 

 

Sweet & delicious!  Heart 

 

 

  Heart  Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er forhandler av blant annet produktene til Mill & Mortar i Norge.

 

Bringebærmarengs
Ingredienser

♥ 5 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 40 g bringebærstøv (se tips)

Pynt:
♥ 5 g bringebærstøv (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk, blank marengs (jeg pisker i 15 minutter med elektrisk mikser).

Vend mesteparten av bringebærstøvet inn i marengsen med en slikkepott.

Ha marengsen i en kakesprøyte og sprøyt marengsen ut på bakepapirdekkede stekeplater. Har du ikke kakesprøyte, kan du lage en ved å ha marengsen i en liten plastpose og klippe et 2 cm hull i den ene enden. Du kan også klikke marengsmassen på bakepapiret med to spiseskjeer.

Dryss over litt bringebærstøv på hver marengs (spar litt til å drysse over de ferdigstekte marengsene også).

Stek marengsen ved 100°C i ca 45-60 minutter (avhengig av om du liker at de har en bløt kjerne eller ikke). Slå av varmen og la marengsen stå og tørke i ettervarmen i et par timer (eller over natten).

Dryss litt ekstra bringebærstøv over marengsene før servering.

Tips

♥ Ved å steke marengsen på lav varme, tørker de uten å miste sin lyse farge. Om du har en tom stekeplate helt øverst i ovnen holder fargen seg enda bedre. 

♥ Stek marengsen rett etter utsprøyting, for står de for lenge på benken kan de klappe sammen.

♥ Du kan bruke varmluft og steke flere plater marengs samtidig.

♥ Marengs kan oppbevares tørt og i romtemperatur.

♥ Produktet jeg har brukt i denne oppskriften, som både gir fin, lyserosa farge og i tillegg skikkelig god og ekte bringebærsmak på marengsene, er bringebærstøv fra den danske produsenten Mill&Mortar. 45 gram tilsvarer ett glass. Produktet er primært laget av tørkede bringebær som knuses til støv, i tillegg til at pulveret er søtet med glukosesirup og konsentrert rødbetejuice. Dette bringebærstøvet er annerledes enn noe annet kakestøv jeg har sett på markedet, nettopp fordi det lages av helt naturlig ingredienser og derfor både smaker og lukter som ekte bringebær. Bringebærstøvet fra Mill & Mortar fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny og Coop Mega. Send en mail til importøren Oluf Lorentzen på firmapost@oluf.no hvis du lurer på hvor du kan få kjøpt produktet der du bor.

9 kommentarer

Hei
samme temp om en bruker varmluft?

Som svar på av ingrid (ikke bekreftet)

Hei Ingrid, ja du kan bruke 100 grader også om du bruker varmluft (eventuelt redusere til 90 grader).

disse ønsker jeg å lage til min yngste datters 8 årsdag,men dette bringebærstøvet får jeg dessverre ikke tak i her.
noen tips på hva man kan bruke i stedet?

Hei. Kjempe kul oppskrift! Dette må jeg prøve. Du sier at den skal stå i oven 45-60 min. Hvor lenge hadde du de inne for å få dem litt bløt inni ? :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift