Brukere online: 2629
Brukere i dag: 32488
Brukere siste 7 dager: 200318
Dette er et magert alternativ til tunge, fete sjokoladekaker. Slike kraftige, saftige kaker er naturligvis farlig gode, men jeg kan love at også denne vil friste til gjentakelse! Kaken kan dynkes med kaffe og serveres med pisket krem, yoghurtis eller vaniljekesam.
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
125 g sjokoladedråper
Pynt:
150 g melkesjokolade
2-3 ss melk
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og kakao. Bland sjokoladedråpene med hvetemelet og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Smelt melkesjokoladen sammen med litt melk i en liten kjele. Smør glasuren på toppen av kaken. Avkjøl kaken til glasuren har stivnet.
Til denne kaken bruker du 1 pk sjokoladedråper fra Freia, som veier 125 g.
Kaken får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.
"Kosekake" holder seg myk og saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. Den er dessuten kjempefin å fryse.
Ønsker du å lage en festkake av denne kaken, kan du fylle og pynte den med pisket krem, se "Sjokoladekake med krem". Se også "Sjokoladekake med sjokolademousse".
2 kommentarer
Hei,
Hei,
Kan man bruke Freia sin Smelt i stedenfor sjokoladedråper? :-)
ja det kan man
ja det kan man
Skriv ny kommentar