Clafoutis med blåbær (Clafoutis aux myrtilles)


Clafoutis er en klassisk fransk dessertpai, som nærmest er som en bærgrateng. Det vanligste er å bruke kirsebær, se Clafoutis her på Det søte liv. Jeg har også laget Claoutis med jordbær og aprikosversjonen Clafoutis aux apricots.

I dag en nydelig og sommerlig versjon med blåbær!

 

 

 

Ingredienser:

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss hvetemel
4 dl kremfløte
- -
250 g blåbær

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.

Finn frem en ildfast form og blåbærene.

 

 

Smør formen lett med smør.

 

 

Hell 1/3 av deigen i formen.

Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).

Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.

Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.

 

 

Serveres varm og nystekt!

 

 

 

Tips:

Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.

Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

 

 

Jeg liker den best naturell  Smile  

 

 



Ønsker dere en deilig sommerhelg!
 

Clafoutis med blåbær (Clafoutis aux myrtilles)
Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss hvetemel
4 dl kremfløte
- -
250 g blåbær

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.

Finn frem en ildfast form og blåbærene. Smør formen lett med smør.

Hell 1/3 av deigen i formen. Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).

Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.

Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.

Tips

Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.

Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

3 kommentarer

Hei Kristine. Jeg skal lage clafoutis med bjørnebær til helgen og sammenligner din oppskrift med Julia Child sin. Hun bruker melk, ikke fløte - og mye mer bær. Kan du si noe om hvordan du har kommet fram til din oppskrift? Har du prøvd flere? Smaker den bedre? Lettere å få til? Takknemlig for svar. Anette :)

Hei!
Hvor stor form skal kaken lages i?

Skikkelig god og enkel oppskrift takk for tips om å steke bunnen litt først!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift