Brukere online: 1890
Brukere i dag: 38350
Brukere siste 7 dager: 196382
Clafoutis er en klassisk fransk dessertpai, som nærmest er som en bærgrateng. Det vanligste er å bruke kirsebær, se Clafoutis her på Det søte liv. Jeg har også laget Claoutis med jordbær og aprikosversjonen Clafoutis aux apricots.
I dag en nydelig og sommerlig versjon med blåbær!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.
Finn frem en ildfast form og blåbærene.
Smør formen lett med smør.
Hell 1/3 av deigen i formen.
Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).
Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.
Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.
Serveres varm og nystekt!
Tips:
♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.
♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.
Jeg liker den best naturell
♥ ♥ ♥ ♥
Ønsker dere en deilig sommerhelg!
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl kremfløte
- -
♥ 250 g blåbær
Visp sammen egg, sukker, vanilje, mel og kremfløte med en stålvisp.
Finn frem en ildfast form og blåbærene. Smør formen lett med smør.
Hell 1/3 av deigen i formen. Stek dette midt i ovnen ved 200°C i 4 minutter (se tips).
Ta formen ut av ovnen. Bland blåbærene med resten av deigen og fordel denne i formen.
Stek clafoutisen videre midt i ovnen i 25-30 minutter til, til overflaten er gyllen.
♥ Poenget med å steke litt av deigen uten blåbær først er for at det skal legge seg et tynt deiglag nederst i formen før du har på blåbærene.
♥ Clafoutis med blåbær er nydelig alene med et lite melisdryss eller servert sammen med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.
3 kommentarer
Hei Kristine. Jeg skal lage
Hei Kristine. Jeg skal lage clafoutis med bjørnebær til helgen og sammenligner din oppskrift med Julia Child sin. Hun bruker melk, ikke fløte - og mye mer bær. Kan du si noe om hvordan du har kommet fram til din oppskrift? Har du prøvd flere? Smaker den bedre? Lettere å få til? Takknemlig for svar. Anette :)
Hei!
Hei!
Hvor stor form skal kaken lages i?
Skikkelig god og enkel
Skikkelig god og enkel oppskrift takk for tips om å steke bunnen litt først!
Skriv ny kommentar