Brukere online: 1583
Brukere i dag: 8365
Brukere siste 7 dager: 195517
200 g smør
200 g melis
0,5 dl lys sirup
(eller karamellsaus på flaske fra Freia)
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 ts kakao
1,5 ts bakepulver
M&M (mini eller vanlig størrelse)
Pisk mykt smør, melis og sirup (eller karamellsaus) til luftig smørkrem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett. Bland deigen godt sammen.
Sett runde topper med to spiseskjeer med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Trykk toppene til flate, runde kaker med fingrene. Trykk M&M sjokolader (se tips) ned i cookiesene. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15 min.
På kakene som er avbildet er det brukt Mini M&M. Disse fås blant annet kjøpt i små poser hos Deli de Luca. Du kan også bruke M&M med vanlig størrelse, eller bruke Smarties eller Non Stop i stedet.
La kakene helst avkjøle helt på stekeplaten etter at de er stekt, ellers kan de lett gå i stykker. Når kaken er kalde stivner de til og blir mindre skjøre.
Oppbevar kakene i en tett kakeboks. Kakene kan også fryses.
2 kommentarer
Et lite tips hvis det er
Et lite tips hvis det er flere enn meg som ikke gidder å dille med å lage kuler... jeg presser hele deigen ut i langpanne og så skjærer jeg dem opp med en pizzaskjærer når jeg tar dem ut av ovnen. Så her i huset er cookies diamantformet (jeg skjærer skrått). Ikke så pene som jevne og runde, men helt innafor til barneselskap.
Hei, blir cookiesene myke
Hei, blir cookiesene myke eller harde når de er ferdig avkjølt?
Skriv ny kommentar