Brukere online: 431
Brukere i dag: 617
Brukere siste 7 dager: 195684
Annonse: Västerbottensost
Västerbottensost er noe av det beste og mest tradisjonsrike som kommer fra Sverige! Osten kan nå også kjøpes i norske butikker, blant annet hos Meny.
Denne vellagrede osten har en kjempegod og litt kraftig smak, som gjør at man kan lage utrolig mye godt med den.
Her har jeg laget noen skikkelig snadder ostekjeks!
De er ikke søte, men tilsatt dill og maldonsalt og selvsagt rikelige mengder Västerbottensost.
Ostekjeksene er digge å spise som de er, eller server dem som tilbehør til ostefatet.
Hjemme hos meg forsvant de på et øyeblikk!
Ingredienser:
♥ 250 g Västerbottensost
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 ts tørket dill (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt
Pynt:
♥ 1 ss tørket dill (se tips)
♥ 2 ts maldonsalt
Eventuelt ekstra før steking:
♥ 100 g Västerbottensost
Fremgangsmåte:
Riv Västerbottensosten på rivjern.
Ha revet ost, mykt smør og egget i en bolle.
Rør til blandingen blir jevn.
Tilsett hvetemelet.
Elt dette raskt sammen (jeg brukte en håndmikser med eltekroker til dette).
Tilsett dill og maldonsalt og kna dette raskt inn i deigen.
Form deigen til to ruller (4-5 cm i diameter).
Ha dill og salt på bakebordet og rull deigrullene i dette slik at kantene blir dekket av dill og litt salt.
Sett rullene i fryseren i 10-20 minutter så de blir fastere.
Skjær rullene i tynne skiver som legges utover på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek ostekjeksene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minuter. Kjeksene er ferdigstekte når de begynner å bli lyst gylne i kantene.
Avkjøl på rist før servering.
PS: Supertips!
Legg gjerne litt ost på hver kjeks før steking for ekstra god ostesmak.
Ost på ost er aldri feil!
NAM!
Tips:
♥ Västerbottensost er en svensk ost med kraftig og kjempegod smak, som antakelig kommer av den lange lagringstiden. I Sverige fås osten kjøpt i nesten alle matbutikker. I Norge finner du den blant annet i butikkene til Meny. Du kan lese mer om osten på vasterbottensost.com.
♥ Jeg synes dill er nydelig til Västerbottensost, men disse kjeksene blir også gode med for eksempel tørket timian eller oregano i stedet. Prøv deg frem!
♥ Ostekjeksene kan oppbevares i et par uker, helst kjølig og i en tett boks. De kan også fryses.
Personlig favoritt er Västerbottensostkjeks med ekstra ost...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen som blant annet er importør av Västerbottensost i Norge.
♥ 250 g Västerbottensost
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 egg
♥ 2 ts tørket dill (se tips)
♥ 1 ts maldonsalt
Pynt:
♥ 1 ss tørket dill (se tips)
♥ 2 ts maldonsalt
Eventuelt ekstra før steking:
♥ 100 g Västerbottensost
Riv Västerbottensosten på rivjern.
Ha revet ost, mykt smør, mel og egg i en bolle. Elt ingrediensene raskt sammen (jeg brukte en håndmikser med eltekroker til dette). Tilsett dill og maldonsalt og kna dette raskt inn i deigen.
Form deigen til to ruller (4-5 cm i diameter).
Ha dill og salt på bakebordet og rull deigrullene i dette slik at kantene blir dekket av dill og litt salt. Sett rullene i fryseren i 10-20 minutter så de blir fastere.
Skjær rullene i tynne skiver som legges utover på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek ostekjeksene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minuter. Kjeksene er ferdigstekte når de begynner å bli lyst gylne i kantene. Avkjøl på rist.
PS: Legg gjerne litt ost på hver kjeks før steking for ekstra god ostesmak.
♥ Västerbottensost er en svensk ost med kraftig og kjempegod smak, som antakelig kommer av den lange lagringstiden. I Sverige fås osten kjøpt i nesten alle matbutikker. I Norge finner du den blant annet i butikkene til Meny. Du kan lese mer om osten på vasterbottensost.com.
♥ Jeg synes dill er nydelig til Västerbottensost, men disse kjeksene blir også gode med for eksempel tørket timian eller oregano i stedet. Prøv deg frem!
♥ Ostekjeksene kan oppbevares i et par uker, helst kjølig og i en tett boks.
1 kommentar
Hei, kan man bruke revet
Hei, kan man bruke revet parmesanost om man ikke får tak i den svenske?
Mvh Maria
Skriv ny kommentar