Havremelsvafler


Hei,

Det er klart for årets vaffeldag den 25. mars, og her på Det søte liv finner du mange, mange supergode vaffelvarianter

 


Havremel er mel laget av havre - vårt kanskje aller sunneste kornslag!

Vafler laget med havremel blir kjempegode og myke! 

 

 

Oppskriften gir 6 vaffelplater.

 

Ingredienser:

♥ 2 dl havremel
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl sukker
♥ 4 dl melk
♥ 2 egg
♥ 3 ss smeltet smør eller olje (se tips)

Til stekingen:
♥ litt ekstra smør eller formfett


Fremgangsmåte:

Bland havremel, hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Rør i melken og sammenpiskede egg. Bland i smeltet smør eller olje til slutt. La røren stå og svelle i 10 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varm. Smør vaffeljernet med litt smør underveis i stekingen, eller spray på formfett.

Server vaflene nystekte - gjerne med syltetøy eller brunost!

 

 

Jeg har her brukt hjemmelaget blåbærsyltetøy med chiafrø. Supergodt!

Oppskriften kommer snart her på Det søte liv ...  Smile 

 

 

Tips:

♥ Hvis du bruker olje i stedet for smør, bør du passe på at du bruker olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Du kan også tilsette 0,5 ts salt, siden olje ikke gir den samme saltsmaken som smør.

♥ Vaflene smaker aller best samme dag.

 

 

Deilige vafler!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Havremelsvafler
Ingredienser

♥ 2 dl havremel
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl sukker
♥ 4 dl melk
♥ 2 egg
♥ 3 ss smeltet smør eller olje (se tips)

Til stekingen:
♥ litt ekstra smør eller formfett

Fremgangsmåte

Bland havremel, hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Rør i melken og sammenpiskede egg. Bland i smeltet smør eller olje til slutt. La røren stå og svelle i 10 minutter.

Stek gylne vafler i vaffeljern på middels varm. Smør vaffeljernet med litt smør underveis i stekingen, eller spray på formfett.

Server vaflene nystekte - gjerne med syltetøy eller brunost!

Tips

♥ Hvis du bruker olje i stedet for smør, bør du passe på at du bruker olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Du kan også tilsette 0,5 ts salt, siden olje ikke gir den samme saltsmaken som smør.

♥ Vaflene smaker aller best samme dag.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Har brukt denne i mange år. Blir lette og fine. Ungene sier at de ikke merker forskjell fra «vanlige» vafler

Prøvde disse vaflene i dag, helt fantastisk gode! <3 Mye bedre på smak, og delvis sunnere, enn "vanlige" vafler. Anbefaler på det sterkeste å lage disse.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift