Brukere online: 2090
Brukere i dag: 23886
Brukere siste 7 dager: 196126
1 egg
250 g sukker
125 g smør
85 g lys sirup
2 ts natron
1 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts kanel
1/4 ts muskat
250 g hvetemel
Pisk sammen egg, sukker, mykt smør og sirup. Bland de tørre ingrediensene og rør inn i deigen. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
Trill deigen ut til små kuler. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175°C i ca 10-15 min. Avkjøles på rist.
"Ingefærnøtter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Oppskriften er hentet fra boken "7x7 slag - Tradisjonsrik julebakst" (Schibsted forlag 2001).
12 kommentarer
Denne oppskriften prøvde jeg
Denne oppskriften prøvde jeg nå og de blir helt flate......
Jeg har også prøvd denne
Jeg har også prøvd denne oppskriften, og mine ble også helt flate...
Helt flate her og. Prøvde
Helt flate her og. Prøvde både varmluft og vanlig over- og undervarme.
Gode kjeks da.
Jeg leste tidligere
Jeg leste tidligere kommentarer og prøvde med 185 grader. Fløt sammen, men hevet seg også så de ble ikke helt flate. Fersk ingefær gjorde susen! Nydelig smak.
Nåja, det gikk skeis for meg
Nåja, det gikk skeis for meg også. De tørket ikke fort nok. Smaken var super, det ble ingefærflatbrød. I en annen oppskrift jeg fant i et hefte hjemme. er alt identisk bortsett fra at her er det ett egg, i den er det en eggeplomme. Testing.......
Fulgt oppskrift til punkt og
Fulgt oppskrift til punkt og prikke, men flate her og...
Hei på dere, mere mel er
Hei på dere, mere mel er løsningen. Dette burde Kristine opplyse om
Dårlig oppskrift, helt flate.
Dårlig oppskrift, helt flate..
Gode på smak. Men endte opp
Gode på smak. Men endte opp helt flate. Det var kjedelig. Prøvde også å justere opp melmengden som foreslått i en kommentar. Fungerte fortsatt ikke. Tok kanskje for lite ekstra mel.
Helt perfekt med flate, for
Helt perfekt med flate, for da blir de sprø og fine. Fikk de høye en gang, og da ble de altfor harde.
Om man setter kulene i…
Om man setter kulene i kjøleskapet først flyter de ikke så mye ut. Jeg har hatt samme problem med cookies før, og da hjelper det om smøret er hardt når man setter dem i ovnen. Men har ikke testet med disse.
Testet å steke på høyere…
Testet å steke på høyere varme, men de ble he lt flate likevel
Skriv ny kommentar