Brukere online: 1536
Brukere i dag: 10215
Brukere siste 7 dager: 201128
Hei dere!
I dag blir det noen skikkelige digge småkaker her på Det søte liv!
Dumle er myke fløtekarameller dekket med melkesjokolade - som jeg tipper dere kjenner godt. Karamellene er kjempegode og superpopulære.
Det er går kjempefint å bake med Dumle, og kakene får da en herlig smak karamell og mild sjokolade.
Superherlige og litt seige småkaker, som blir farlig gode!
Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller
Fremgangsmåte:
Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.
Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate.
Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.
Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter.
Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.
PS: Men jeg må innrømme at kakene også er veldig gode servert varme...
Tips:
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
Dumlesnitter er alltid gode!
Server dem gjerne med et glass kald melk eller en kopp varm kaffe... ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller
Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.
Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.
Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter. Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
8 kommentarer
Hei, tror du det er mulig å
Hei, tror du det er mulig å lage disse ved å lage karamell selv? (skulle hatt de uten laktose, som er i sjokoladen på dumlekaramellene...)
Hei. Hvor lang holdbarhet har
Hei. Hvor lang holdbarhet har disse dumlesnittene? Oppbevares de kjølig?
Har et brett med dumlesnitter
Har et brett med dumlesnitter i ovnen nåKan de fryses?
De her var skikkelig gode!
De her var skikkelig gode! Alle som har fått de servert har skrytt av dem.
Lager disse for første gang,
Lager disse for første gang, og reagerer på at det står en ss vaniljesukker, tror det holder med en ts....
namm elsker Dumle og disse
namm elsker Dumle og disse er over gjennomsnittet gode. lagde de for første gang til jul i fjor og. blir laget i år å, ❤️
Desse var aldeles nydelige.
Desse var aldeles nydelige. Prøver for første gang i år. Det blir ikkje siste. Må passe på slik at deg er igjen til jul. Takk for mange toppers oppskrifter. I tillegg til denne, vart det fire andre herfra i år
Veldig bra oppskrift! Smakte
Veldig bra oppskrift! Smakte veldig godt :) Blir fast innslag hver jul denne. Ble enda bedre etter noen dager i kakeboksen syns jeg :)
Skriv ny kommentar