Dumlesnitter


Hei dere!

I dag blir det noen skikkelige digge småkaker her på Det søte liv! Smile 

 

 

Dumle er myke fløtekarameller dekket med melkesjokolade - som jeg tipper dere kjenner godt. Karamellene er kjempegode og superpopulære.

Det er går kjempefint å bake med Dumle, og kakene får da en herlig smak karamell og mild sjokolade.

Superherlige og litt seige småkaker, som blir farlig gode! 

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser:

♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller


Fremgangsmåte:

Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.

Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate.

Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.

 

 

Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter.

 

 

Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.

 

PS: Men jeg må innrømme at kakene også er veldig gode servert varme...  Yum 

 

 

Tips:

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

 

 

Dumlesnitter er alltid gode!

Server dem gjerne med et glass kald melk eller en kopp varm kaffe... ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dumlesnitter
Ingredienser

♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller

Fremgangsmåte

Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.

Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.

Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter. Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.

Tips

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei, tror du det er mulig å lage disse ved å lage karamell selv? (skulle hatt de uten laktose, som er i sjokoladen på dumlekaramellene...)

Lager disse for første gang, og reagerer på at det står en ss vaniljesukker, tror det holder med en ts....

namm elsker Dumle og disse er over gjennomsnittet gode. lagde de for første gang til jul i fjor og. blir laget i år å, ❤️

Desse var aldeles nydelige. Prøver for første gang i år. Det blir ikkje siste. Må passe på slik at deg er igjen til jul. Takk for mange toppers oppskrifter. I tillegg til denne, vart det fire andre herfra i år

Veldig bra oppskrift! Smakte veldig godt :) Blir fast innslag hver jul denne. Ble enda bedre etter noen dager i kakeboksen syns jeg :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift