Sjokoladeruter med appelsinsmak

Sjokoladeruter med appelsinsmak
Ingredienser

100 g smør
3 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
0,5 dl presset appelsinsaft

Glasur:
50 g smør
2 dl melis
1 ss kakao
revet skall av 1 appelsin

Pynt:
appelsinstrøssel (kakepynt fra Freia)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i det avkjølte smøret. Sikt i hvetemel, bakepulver og kakao. Ha til slutt i appelsinsaften og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 15 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem. Smør glasuren jevnt over den kalde kaken. Del kaken opp i firkanter og pynt hvert kakestykke med litt appelsinstrøssel.

Tips

Kakestykkene er fine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Syns ikke denne var særlig å rope hurra for. Kaken ble liksom tørr og smulete, selv om jeg trodde appelsinsaften skulle gjøre den saftig. I alle fall ingen " lagringskake"! Velg en annen oppskrift/kake, er mitt råd.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift