Brukere online: 2075
Brukere i dag: 33971
Brukere siste 7 dager: 196920
100 g smør
3 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
0,5 dl presset appelsinsaft
Glasur:
50 g smør
2 dl melis
1 ss kakao
revet skall av 1 appelsin
Pynt:
appelsinstrøssel (kakepynt fra Freia)
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i det avkjølte smøret. Sikt i hvetemel, bakepulver og kakao. Ha til slutt i appelsinsaften og bland til en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 15 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem. Smør glasuren jevnt over den kalde kaken. Del kaken opp i firkanter og pynt hvert kakestykke med litt appelsinstrøssel.
Kakestykkene er fine å fryse!
1 kommentar
Syns ikke denne var særlig å
Syns ikke denne var særlig å rope hurra for. Kaken ble liksom tørr og smulete, selv om jeg trodde appelsinsaften skulle gjøre den saftig. I alle fall ingen " lagringskake"! Velg en annen oppskrift/kake, er mitt råd.
Skriv ny kommentar