Brukere online: 2093
Brukere i dag: 23812
Brukere siste 7 dager: 196128
Verdens beste sommerpai har du her!
Serveres mens bær- og vaniljekremfyllet fortsatt er varmt - gjerne med vaniljesaus eller litt vaniljeis.
Nytelse i hver eneste bit!
Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
3 ss vann
Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
1,5 dl bringebær
2 dl blåbær
Kjør alle ingredienser til paibunnen i en food processor til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Bland i sukker og vann og kna deigen raskt sammen.)
Hold av litt deig til å trille ut gitterpynten på toppen av kaken. Trykk resten av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl litt og fjern forsiktig folien.
Fordel vaniljekremen over paibunnen. Dryss over bærene. Trill ut lengder av deigen du har holdt til side og legg som gitter over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøl før kaken forsiktig flyttes over på et kakefat.
Aluminiumsfolien forhindrer at deigen krymper nedover langsmed kanten under forstekingen av paibunnen.
Vær forsiktig når du flytter kaken over på kakefatet. Den går lett i stykker mens den er varm. Det går også fint å servere kaken rett fra formen.
5 kommentarer
Jeg prøver selv om jeg ikke
Jeg prøver selv om jeg ikke for svar,men om jeg forstår riktig så har du hele bær
i paien. Kan jeg bruke syltetøy i paien av blåbær ellerbringbær eller jordbær
Jeg skjønner ikke hva du
Jeg skjønner ikke hva du mener med den aluminiumsfolien? Har du mulighet til å legge ut et bilde av hvordan det gjøres?
Oohh, utrolig god!
Oohh, utrolig god!
Lykkes første gang jeg prøvde
Lykkes første gang jeg prøvde meg på bringebær/blåbær pai, takk! Pappa hadde sånn lyst til pai når vi plukket bær sammen ;-)
Kan man lage deigen til…
Kan man lage deigen til bærpaien kvelden før tror du?
Skriv ny kommentar