Brukere online: 2638
Brukere i dag: 30820
Brukere siste 7 dager: 200174
Dette er en FANTASTISK og så å si FETTFRI sjokoladekake!
Foruten å ikke inneholde egg, er Fråtsekake helt uten smør (derav navnet). Kakens saftige og myke konsistens skyldes en hel liter skummet kulturmelk. Riktignok inneholder kaken en god del sukker, men til gjengjeld gir dette kaken en herlig seig konsistens. Hvis du virkelig vil kunne fråtse i kaken uten å være redd for å få i deg noe særlig fett, kan du også droppe sjokoladeglasuren, for kaken er like god med et lite melisdryss.
600 g hvetemel
800 g sukker
5 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk
Glasur:
1 dl kremfløte
200 g lys kokesjokolade
Pynt:
farget strøssel
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Avkjøl og smør over kaken. Dryss over strøssel og del kaken opp i passe store firkanter.
Fråtsekake kan oppbevares lenge i kjøleskapet og er også kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du har kakene i en frysepose. Da slipper du glasursøl.
3 kommentarer
God kake
God kake
Super gallestein-vennlig…
Super gallestein-vennlig kake 🙈👏🏻
altså, med 0,04g fett per…
altså, med 0,04g fett per 100g vil jeg absolutt si at denne er innafor! tusen takk! <3
Gravid med gallestein og det eneste jeg vil ha er ei god kake<3 jeg GLEDER meg til å teste ut denne nå<3 <3 <3
Skriv ny kommentar