Brukere online: 1752
Brukere i dag: 10031
Brukere siste 7 dager: 195576
Kakebunn:
3 store egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
200 g melis
2 egg
3 dl kremfløte
Pynt:
høvlet kokesjokolade
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Hell deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 35-45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag.
Smelt smøret til sjokoladekremen i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Bland inn melisen til den har løst seg opp. Rør så i eggene. Sett fyllet i kjøleskapet til avkjøling (se tips). Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig inn i den avkjølte sjokoladekremen.
Fordel fyllet mellom kakebunnene og over hele kaken. Pynt med høvlet sjokolade.
Det er svært viktig at sjokoladekremen står i kjøleskapet til den er ordentlig kald, ellers vil den bli for rennende til å fylle kaken med. La kremen gjerne stå i kjøleskapet over natten før du blander i den piskede kremfløten og fyller kaken.
"Verdens beste sjokoladekake" oppbevares i kjøleskapet.
40 kommentarer
Heisann
Heisann
Er kake bedre å lage samme dag som den skal spisest eller best dagen før den skal spisest?
Kaken er mye bedre dagen
Kaken er mye bedre dagen etter, og enda bedre på dag nummer to. Lengre vet jeg ikke, for da var det tomt :)
Hei!Veldig god kake,men syns
Hei!Veldig god kake,men syns kanskje det skulle vært litt mere vått i kaka enn bare to egg?Kunne man f.eks hatt i litt kefir el lignende?Selve kaka ble bittelitt tørr i forhold til den herlige luftige sjokoladekremen! :) skal absolutt lages igjen,men enten mer vått i el dynke kaka litt.
Hva dynker du kaka med - og
Hva dynker du kaka med - og hvor mye?
Gunn-Mari : Det ER mer enn 2
Gunn-Mari : Det ER mer enn 2 egg i røra, det er tre ! ;-) Kaka ble supergod ! Men, litt hard på toppen. Hvordan unngår jeg det ?
Kaka var tørr og måtte dynkes
Kaka var tørr og måtte dynkes. Sjokoladekremen trenger ikke stå natta over, den sto i en time i kjøleskapet før den ble blanda med stivpiska kremfløte og den ble søkke stiv. Ei spesiell sjokoladekake. Dattra i huset likte sjokoladekremen mye bedre FØR den ble blanda med stivpiska kremfløte. Blir ikke å bake den på nytt, dessverre....
Synd jeg ikke så denne
Synd jeg ikke så denne kommentaren tidligere... nå har jeg latt kremen stå over natta og den er stiv. Hvordan fikk du «myket» den opp?
Hva bestyr det å vende inn?
Hva bestyr det å vende inn? bare røre inn forsiktig eller mixe med mixmaster?
Røre inn forsiktig (ikke
Røre inn forsiktig (ikke mixmaster)
Røre inn forsiktig (ikke
Røre inn forsiktig (ikke mixmaster)
Noen som har prøvd å droppe
Noen som har prøvd å droppe kremen og bare brukt sjokoladekremen?
Synes sjokoladekremen ble så god at jeg vet ikke om jeg tar sjansen på å tilsette krem å risikere at den ikke blir like god .
Laget denne idag. Fulgte
Laget denne idag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke - men formen på 22 cm (som var høyere enn vanlig OG som jeg kjøpte for anledningen siden jeg bare har 20 cm og 24 cm) er altfor liten! Kaken hever så mye at den flyter over som bare det. Skulle brukt en 24 cm form! Vet ikke om andre har opplevd det - har kanskje med hvor mye luft det blir i eggedosisen og hvor forsiktig man vender inn melet?
Uansett - kaken er heeeelt nydelig på smak - og sjokoladekremen farlig god.... ABsolutt en av mine favorittsjokoladekaker - men neste gang blir det i en 24 cm form.
Hvordan er det å fryse bunnen
Hvordan er det å fryse bunnen for så å ta den opp igjen? Visst jeg deler opp bunnen på forhånd?
Hei. Gleder meg til kaken er
Hei. Gleder meg til kaken er ferdig! Men tror jeg har bommet paa kremen :(
Den blir nemlig ikke stiv... Jeg fulgte oppskriften, men tror muligens at jeg har blandet krem og sjokolde blandingen litt for tidlig...
Kan det ordnes ved at blandingen staar litt lengre i kjoeleskapet naa etter at alt ble blandet?
Denne kaka ER virkelig
Denne kaka ER virkelig verdens beste! Ungene elsket den og svigermor kommenterte at "det var den beste sjokoladekaka hun hadde smakt". Ikke verst :))
3 tips jeg vil komme med (som jeg gjorde selv):
1. Bruk 24 cm form. Den blir høy og flott! (jeg brukte XL egg)
2. Dynk alle lagene med melk før du monterer den sammen igjen. Ellers blir den litt tørr.
3. Bruk vanlig kokesjokolade/dronningsjokolade istedet for lys. Dette er selvsagt en smakssak, men fyllet blir likevel ganske lys pga fløtekremen som piskes i.
Dette er den beste
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt! Lett, luftig og mild smak - akkurat slik jeg liker at den skal være :-)
Hei. Er det ny oppskrift på
Hei. Er det ny oppskrift på denne kaka? Mener og huske det var samme navn på en som jeg har vert så glad i. Det var også ett nokså enkelt bilde tidligere av bare en helt brun kake uten noe pynt. Men den har vert uten potetmel i bunn, og fløten har skulle kokes inn og derretter stå over natta før den piskes luftig. Vet du hvilken jeg tenker på? Mvh Malin ☺☺
Er det sting kaka du tenker
Er det sting kaka du tenker på? Oppskriften ligger også her inne på det søte liv
Skal den virkelig stele så
Skal den virkelig stele så lenge?? Stekte min i 25 grader og da var den begynt å svi i kantene! Ikke for høyt opp og ikke opplevd dette på andre kaker så tror ikke det er ovnen..
Fantastisk kake! Laget den et
Fantastisk kake! Laget den et par ganger:-) Har ca 5-10gr mindre smør i kremen og heller en shot med espresso. Også har jeg bunnen i ovnen i bare 30min. Blir veldig bra:-)
Min kake ble ikke høy i det
Min kake ble ikke høy i det hele tatt, klarer kanskje å dele den i to.. Hva har jeg gjort feil?
Hei jeg følkte
Hei jeg følkte sjokoladekremen til punkt å prikke men den er fortsatt for rennende , hva kan jeg gjøre for p gå den stivere. Har samme problemet hver gang dette er 5 gang
HJEEEELP 🙈🙈🙈 Da er kaken…
HJEEEELP 🙈🙈🙈
Da er kaken delt,dynket og klar for og ha fyllet i,men det er for flytende, hva gjør jeg???????
Skal leveres til selskap i morgen formiddag 🥵🥵
Jeg lot smørkremen stå over
Jeg lot smørkremen stå over natten i kjøleskapet og blandet inn pisket kremfløte dagen etter. Likevel ble den veldig flytende. Noen tips om hva jeg kan ha gjort feil?
Kaka mi ble kjempe lav! Får
Kaka mi ble kjempe lav! Får kanskje delt den i to...
Hva har jeg gjort galt?? Dette passet så dårlig nå! :(
Jeg syns denne kaka er
Jeg syns denne kaka er supergod og veldig saftig! Har laget den med havrekrem og glukose/ kokosblomstsukker istedet for fløte og sukker (pga div. allergi/introlleranser), det funka veldig bra :0)
Jeg har fulgt oppskriften
Jeg har fulgt oppskriften nøye og kaka er 2 cm høy, og tørr. Den sto heller ikke så lenge i ovnen. Den hevet nesten ikke. Glasuren er også som suppe selv om sjokoladekremen sto i kjøleskapet over natta.
Hvorfor blir ikke
Hvorfor blir ikke sjokoladekremen stiv når jeg blander med krem? Har laga den 6 ganger nå, fulgt oppskriften. Vender sjokoladen i kremen. Må jo ta i litt ellers får jeg ikke sjokoladen ut i kremen...?
Hei. Har du tips til noe å
Hei. Har du tips til noe å erstatte mel med, slik at kaken blir glutenfri?
Du kan bare bruke glutenfritt
Du kan bare bruke glutenfritt mel
Når jeg skal lage
Når jeg skal lage sjokoladekremen,skal smøret bare smelte også tar jeg den vekk fra platen så fort det har smeltet?
Utrolig god sjokoladekake !
Utrolig god sjokoladekake ! Kremen ble helt nydelig . Sjokoladekremen stod bare en times tid i kjøleskapet før den ble stiv, og med pisket kremfløte i ble det utrolig godt. Pyntert med revet sjokolade og friske bringebær på toppen. Kaken gjorde stor lykke på syklubb og hos sønnene mine. Bakes garantert igjen.
Hei. Har du en oppskrift til
Hei. Har du en oppskrift til sjokolade krem med kremost? Tror det var her eg fant den men husker ikke.. Var ikke med melis var vel bare smør, kremost, kokeplatwr kan det stemme
Jeg og Ida er hos farmor. Vi
Jeg og Ida er hos farmor. Vi baker kaken din. Den ble ca 5cm høy og kjempegod. Glasuren var smeltet melkesjokolade. Vi hadde tre typer strøssel.
Veldig god kake!
Veldig god kake!
Jeg hadde problemer med å få kremen stiv da jeg hadde blandet dem piskede kremfløten med sjokoladekremen. Den var helt rennende. Løsningen ble å piske blandingen i kjøkkenmaskin. Resultatet ble en fantastisk, lett og luftig krem.
Steker ikke kaken lenger enn 30min! Det er nesten i meste laget!
Anbefaler å pynte med bringebær og blåbær for å friske opp. Veldig godt!
Uten tvil den beste
Uten tvil den beste sjokoladekaka som eg har laga og tilbakemeldingane var der etter! Laga den to dagar før den skulle serverast og oppholdt tett i kjøleskap. Brukte 24 diameter rund form, vanlig kokesjokolade og dynka den med melk før montering. Så saftig og god!
Lagde denne i helgen…
Lagde denne i helgen. Anbefales ikke. Det var ekstremt tørr. Ja jeg dynka den. Den var våt der jeg hadde dynka og tørr alle andre steder. Og på dag 2 var den ikke spisende. Veldig kjedelig !
Hei, Hva kan man erstatte…
Hei,
Hva kan man erstatte kefir og potetmel med når det ikke er å få tak i?
Kaken min ble 2 cm? Fulgte…
Kaken min ble 2 cm? Fulgte oppsikriften og målene, men ble like høy som «en del» av de tre på bildet??
Bakt denne for første gang. …
Bakt denne for første gang. Utrolig tørr kakebunn, nesten ikke til å få delt. Men veldig, veldig god krem. Men verdens beste. Nei, nei
Skriv ny kommentar