Serinakaker

Hva er vel en jul uten Serinakaker?!

Serinakaker er typisk tradisjonsbakst, og har blitt bakt i Norge i over 100 år. Kakene er rett og slett NYDELIGE!

Oppskriften gir 50 stk.

Serinakaker
Ingredienser

250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg

Pynt:
1 eggehvite
hakkede mandler

Fremgangsmåte

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør. Tilsett sukker og sammenpisket egg. Kna deigen raskt sammen. Sett deigen en liten stund i kjøleskapet.

Del deigen opp i 50 like store biter. Trill hver bit til en rund kake og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og klem fast litt hakkede mandler.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min, til de er pent gylne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Oppbevar "Serinakakene" i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

16 kommentarer

Vi lager julehefte på skolen nå og dette skal jeg skrive inn i heftet og lage med mamma

Hilsen en jente på 10 år

Jeg skal lage de nå. Vi er 5 i familien skal jeg lage 5 porsjoner? Eller blir 50*5 alt for mange? hilsen Malin 11år jeg bruker bare det søte liv på alle oppskrifter

Lagde disse nettopp. Fulgte oppskrift slavisk. Klarte å komme opp i 40 kaker, men de ble veldig små. Om man skulle laget 50 kaker, hadde de blitt på str med 5-kroninger. Så her er det en feil.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift