Brukere online: 492
Brukere i dag: 1120
Brukere siste 7 dager: 198290
Hei,
Selv om jeg befinner meg i London for tiden, har jeg en kjempefin oppskrift til deg. Denne gangen et nytt tilskudd til den nyopprettede kategorien jeg har for Brød. Der er det ikke særlig mange oppskrifter enda, men flere er på vei!
Dette havrebrødet er ekstremt proteinrikt og basert på samme oppskrift som Proteinrundstykker, som florerer på nettet for tiden. Hovedingrediensene er også her havre, egg og cottage cheese. Brødet blir kompakt, men veldig smakfullt og godt.
Deigen er kjemperask å lage, inneholder ikke gjær og det trengs ingen heving.
Brødet kan brukes til alt du måtte foretrekke av pålegg, og egner seg også utmerket som matpakkebrød. Skal det være litt ekstra, så prøv å servere det med avokado og bløtkokte egg, tomater, fersk oregano og et dryss maldonsalt og kvernet pepper.
Åå nam!
Ingredienser:
♥ 500 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 500 g cottage cheese
♥ 4 egg
Pynt:
2 ss store havregryn
Fremgangsmåte:
Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en food processor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i food processoren og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann).
Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
Kjempepopulært havrebrød, og ingen merker at det inneholder så mye cottage cheese.
Tips:
♥ Jeg brukte vanlig cottage cheese her, men det går fint å bruke mager cottage cheese hvis du ønsker det.
♥ Havrebrød med cottage cheese egner seg fint til frysing. Et godt tips er å skjære brødet i skiver og fryse det med mellomleggspapir i mellom, så kan du ta opp akkurat det antall brødskiver du ønsker og la tine til dagen etter, så har du ferskt brød hver dag.
Se også oppskrift på Havrebrød med cottage cheese og chiafrø.
Ha en fortsatt fin uke, dere!
Hverdager kan være veldig fine, de også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 500 g cottage cheese
♥ 4 egg
Pynt:
2 ss store havregryn
Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en food processor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.
Ha så cottage cheese og egg i food processoren og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.
Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt deig.
Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann).
Dryss på store havregryn til pynt.
Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.
♥ Jeg brukte vanlig cottage cheese her, men det går fint å bruke mager cottage cheese hvis du ønsker det.
♥ Havrebrød med cottage cheese egner seg fint til frysing. Et godt tips er å skjære brødet i skiver og fryse det med mellom leggspapir i mellom, så kan du ta opp akkurat det antall brødskiver du ønsker og la tine til dagen etter, så har du ferskt brød hver dag.
4 kommentarer
Veldig enkelt å gjøre
Veldig enkelt å gjøre glutenfritt ved å bruke glutenfrie havregryn. Kjempegodt.
Brødet er helt fantastisk!
Brødet er helt fantastisk! Det var første gang jeg fikk det til å bake brød. Brødet smaker godt og har veldig god konsistens - den er ikke tørr og skivene faller ikke fra hverandre. I tillegg er det veldig enkelt å lage brødet! Tusen takk for oppskriften!
Hvor mange kalorier er det i
Hvor mange kalorier er det i dette brødet? Prøver å gå ned i vekt og må skrive ned kaloriinntak:) ser kjempegodt ut!
Hei,
Hei,
takk for mange fantastiske oppskrifter og inspirasjon. Vedr havrebrødet; hvordan er det å droppe egg? vil no eggs kunne funke, eit andre tips? Har superallergisk gutt, som kan spise havre:)
Beste hilsen, Linda
Skriv ny kommentar