Brukere online: 1095
Brukere i dag: 51821
Brukere siste 7 dager: 200603
Annonse: Bakeren og kokken
Hei!
På mandag 25. mars er det igjen tid for den store vaffeldagen!
I år har jeg prøvd meg på sekskantede boblevafler ("Bubble Waffles"), som har blitt så populære i det siste!
Boblevaflene kalles også for "Egg Waffles" og "Waffle Puffs" og er kjent som "street food" fra Hong Kong, men stekes nå fra gateboder over hele verden. Jeg kjøpte meg eksempelvis en nydelig, nystekt boblevaffel med iskrem og strøssel da jeg besøkte et julemarked i København i desember, og har også sett slike boder i New York og Budapest. Når man kjenner den intense lukten av nystekt vaffel, er det nesten umulig å gå forbi!
Det er fortsatt ikke så vanlig å lage boblevafler hjemme, i hvert fall ikke i Norge, men jeg er sikker på at dette er en type vaffel som flere og flere kommer til å få lyst til å lage fremover. Det er like lett å lage boblevafler som vanlige vafler, men man trenger et spesielt vaffeljern som er beregnet på boblevafler.
Et slikt boblevaffeljern får du blant annet kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken i det amerikanske kvalitetsmerket Nordic Ware.
Boblevaffeljernet består av to deler som hektes sammen under stekingen, men som også kan hektes fra hverandre igjen.
Jernet varmes opp direkte på kokeplaten og gir virkelig herlige boblevafler!
Og ikke nok med det!
Jeg har fylt boblevaflene mine med jordbær og hjemmelaget, italiensk vaniljeis ("gelato")! Italiensk iskrem lages med en blanding av melk og kremfløte, og er vel kjent som kanskje verdens beste iskrem!
Til å lage dette hjemme har jeg brukt en italiensk gelato-maskin som du også får kjøpt hos Bakeren og kokken.
Denne iskremmaskinen var utrolig kjekk å bruke, så den kommer nok til å bli hentet frem mange ganger utover sommeren også.
Her altså kommer oppskrift på både boblevafler og italiensk vaniljeis!
ENJOY!
Oppskriften gir 5 stk boblevafler og ca. 0,5 liter iskrem.
Ingredienser:
Boblevafler:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1,75 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 80 g smør
♥ 170 g sukker
♥ 135 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 6 eggehviter
Vaniljegelato:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 2 dl helmelk
♥ 1,5 dl kremfløte
Tilbehør:
♥ melisdryss
♥ friske jordbær
♥ sjokoladesaus
Fremgangsmåte:
Boblevafler:
Pisk eggeplommer, melk, vanilje, smeltet smør og sukker lett sammen med en visp. Bland melet med bakepulver og kardemomme og ha dette i. Rør deigen jevn. Pisk eggehvitene til stivt skum i en bolle for seg.
Vend først halvparten av dette hvite skummet inn i deigen og vend deretter forsiktig inn resten.
Ha deigen gjerne på en sprøyteflaske så det blir lettere å fylle deigen i jernet, men det er ikke nødvendig.
Varm boblevaffeljernet opp på stekeplaten. Pensle begge sidene med litt olje eller spray med formfett.
Fyll opp jernet med deigen ved å starte i midten og så fylle på utover, men la noen av boblene i ytterkanten være uten deig.
Press jernet sammen og snu det så straks over på andre siden (det sikrer at deigen renner ned i hullene i jernet på den andre siden også). La vaffelen steke slik på platen i 1-2 minutter på middels varme.
Snu rundt på vaffeljernet og stek vaffelen på andre siden også. Løft opp toppen på jernet etter en stund for å sjekke at vaffelen ser gyllen og ferdigstekt ut på begge sider.
Hvelv de ferdigstekte vaflene over på rist.
Server boblevaflene nystekte, gjerne med melisdryss og syltetøy.
Eller fyll boblevaffelen med soft vaniljeiskrem og friske jordbær i skiver...
ÅÅÅÅ - HERLIG !!!
- og husk melisdryss over til slutt!
Hvis du vil lage hjemmelaget vaniljegelato, går du frem slik:
Visp eggeplommene luftige med sukker og vanilje. Bland inn melk og fløte.
Før du bruker gelatomaskinen, må du huske å helle på en skvett alkohol (dette sikrer at iskrembollen ikke fryser fast).
Sett på plass isbøtta (og vri litt rundt på den slik at ytterkanten dekkes med alkoholen.
Koble til lokket med røremotoren.
La først iskremmaskinen kjøles ned i 5 minutter. Du slå den på ved å trykke på ON-knappen.
Deretter skrur man på rørefunksjonen (ved å trykke ned den grå knappen til venstre på røremotoren) og heller i iskremblandingen.
La iskremmaskinen gå i ca. 30 minutter, til du får en tykk vaniljesoftis.
Jeg ville bruke iskremen mens den var myk, men det går fint å sette isen i fryseren en liten stund hvis man vil ha den fastere.
Nydelig, italiensk vanijeis klar på en halvtime!
Perfekt som fyll i vaffel, sammen med jordbær, melisdryss og sjokoladesaus!
Tips:
♥ Boblevaffeljernet brukes rett på stekeplaten. Pass på at varmen på platen ikke er for sterk, ellers blir boblevaflene lett for mye stekt.
♥ Hvis du vil fylle vaflene, er det om å gjøre at boblevaflene holder seg myke slik at de kan brettes rundt fyllet. De bør helst spises helt nystekte, men holder seg også myke hvis de avkjøles på rist med et kjøkkenhåndkle over.
♥ Vaniljeis du måtte få til overs, kan selvfølgelig fryses ned til en senere anledning.
Så da håper jeg du ble fristet til å teste ut både boblevafler og italiensk gelato!
Ha en toppen mandag og kos deg med vafler på vaffeldagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Boblevafler:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1,75 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 80 g smør
♥ 170 g sukker
♥ 135 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 6 eggehviter
Vaniljegelato:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 2 dl helmelk
♥ 1,5 dl kremfløte
Tilbehør:
♥ melisdryss
♥ friske jordbær
♥ sjokoladesaus
Boblevafler:
Pisk eggeplommer, melk, vanilje, smeltet smør og sukker lett sammen med en visp. Bland melet med bakepulver og kardemomme og ha dette i. Rør deigen jevn. Pisk eggehvitene til stivt skum i en bolle for seg. Vend først halvparten av dette hvite skummet inn i deigen og vend deretter forsiktig inn resten.
Ha deigen gjerne på en sprøyteflaske så det blir lettere å fylle deigen i jernet, men det er ikke nødvendig.
Varm boblevaffeljernet opp på stekeplaten. Pensle begge sidene med litt olje eller spray med formfett. Fyll opp jernet med deigen ved å starte i midten og så fylle på utover, men la noen av boblene i ytterkanten være uten deig. Press jernet sammen og snu det så straks over på andre siden (det sikrer at deigen renner ned i hullene i jernet på den andre siden også). La vaffelen steke slik på platen i 1-2 minutter på middels varme. Snu rundt på vaffeljernet og stek vaffelen på andre siden også. Løft opp toppen på jernet etter en stund for å sjekke at vaffelen ser gyllen og ferdigstekt ut på begge sider.
Hvelv de ferdigstekte vaflene over på rist.
Server boblevaflene nystekte, gjerne med melisdryss og syltetøy. Eller fyll boblevaffelen med soft vaniljeiskrem og friske jordbær i skiver... - og husk melisdryss over til slutt!
Hvis du vil lage hjemmelaget vaniljegelato, går du frem slik:
Visp eggeplommene luftige med sukker og vanilje. Bland inn melk og fløte.
Før du bruker gelatomaskinen, må du huske å helle på en skvett alkohol (dette sikrer at iskrembollen ikke fryser fast).
Koble til lokket med røremotoren og la først iskremmaskinen kjøles ned i 5 minutter.
Deretter skrur man på rørefunksjonen og heller i iskremblandingen. La iskremmaskinen gå i ca. 30 minutter, til du får en tykk vaniljesoftis.
Jeg ville bruke iskremen mens den var myk, men det går fint å sette isen i fryseren en liten stund hvis man vil ha den fastere.
Nydelig, italiensk vanijeis klar på en halvtime!
Perfekt som fyll i vaffel, sammen med jordbær, melisdryss og sjokoladesaus!
♥ Boblevaffeljernet brukes rett på stekeplaten. Pass på at varmen på platen ikke er for sterk, ellers blir boblevaflene lett for mye stekt.
♥ Hvis du vil fylle vaflene, er det om å gjøre at boblevaflene holder seg myke slik at de kan brettes rundt fyllet. De bør helst spises helt nystekte, men holder seg også myke hvis de avkjøles på rist med et kjøkkenhåndkle over.
♥ Vaniljeis du måtte få til overs, kan selvfølgelig fryses ned til en senere anledning.
5 kommentarer
Cool stuff selger elektriske
Cool stuff selger elektriske bobble waffelmaker. Det er enkelt å bruke.
Fantatisk oppskrift på
Fantatisk oppskrift på vaflene. Men det ble 22 sider å å printe ut pga alle bildene. Av og til, Less is more!
Hei Frida - bruk printknappen
Hei Frida - bruk printknappen som du finner oppe på høyre side av "oppskriftskortet" helt nederst i oppskriften (under Hjertelig hilsen Kristine-signaturen). Da får du utskrift kun av innholdet i oppskriftskortet - altså med bare ett bilde. Dette gjelder alle oppskriftsinnlegg her på Det søte liv :)
Hei,
Hei,
Dette er ikke Bobble Vaffler, har vært i Hong Kong og smakt på Bubble Waffle og skulle ønske at oppskriften var lik original smak det er akkurat som om man skulle smake på Chicken tikka etter norsk oppskrift da går man glipp av indisk chicken tikka smak.
Så vil folk smake på bobble vafler så anbefaler jeg heller at man søker original smak der ut. :)
Kan man bruke vanlig
Kan man bruke vanlig vaffeljern til denne oppskriften?
Skriv ny kommentar