Brukere online: 2081
Brukere i dag: 23797
Brukere siste 7 dager: 196118
Nydelige og lettlagede brownies laget med Oboy sjokolademelkpulver og hakket kokesjokolade på toppen!
Oppskriften testet jeg ut i forbindelse med en 30-års dag vi var på i påsken. Det var vel ikke akkurat bare kake som ble inntatt på den festen, men såpass mye forsvant i løpet av kvelden/natten at det er grunn til å tro at kaken falt i smak. 😉 Denne kaken har mild sjokoladesmak og passer derfor også til bursdagsselskaper til mindre barn.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g smør
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis). Rør i Oboy sjokolademelkpulver og vaniljeekstrakt. Smelt smøret og bland i vekselsvis med melet til du får en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Dryss over hakket kokesjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter (den skal fortsatt virke litt bløt).
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler den opp i passe store firkanter.
Deilige brownies med mild sjokoladesmak!
Stilig å kunne bruke sjokolademelkpulver i brownies med så godt resultat!
Tips:
♥ Du skal kun bruke sjokolademelkpulveret i kaken, altså ikke flytende sjokolademelk, men kun pulveret. I stedet for Oboy sjokolademelkpulver går det fint å bruke Nesquick.
♥ Du kan bruke enten lys eller mørk kokesjokolade på toppen av kaken.
♥ Halv oppskrift passer til liten langpanne (ca 20 x 30 cm).
Enjoy! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g smør
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 100 g kokesjokolade
Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis). Rør i Oboy sjokolademelkpulver og vaniljeekstrakt. Smelt smøret og bland i vekselsvis med melet til du får en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Dryss over hakket kokesjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter (den skal fortsatt virke litt bløt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler den opp i passe store firkanter.
♥ Du skal kun bruke sjokolademelkpulveret i kaken, altså ikke flytende sjokolademelk, men kun pulveret. I stedet for Oboy sjokolademelkpulver går det fint å bruke Nesquick.
♥ Du kan bruke enten lys eller mørk kokesjokolade på toppen av kaken.
♥ Halv oppskrift passer til liten langpanne (ca 20 x 30 cm).
10 kommentarer
Ja ja veldig godt
Ja ja veldig godt
Skal det ikke være bakepulver
Skal det ikke være bakepulver?
Det skal ikke være…
Det skal ikke være bakepulver i denne oppskriften.
Fantastisk god kake
Fantastisk god kake
Har lagd denne kjempemange
Har lagd denne kjempemange ganger. Bruker bare halve oppskrifta i ei springform.
Takk for tilbakemeldingen…
Takk for tilbakemeldingen. Ja, halv porsjon kan brukes til liten langpanne eller til springform (26 cm i diameter). I rund form blir kaken litt høyere :-)
Meget god kake.
Meget god kake.
Ta den ut noen minutter før, (avhengig av ovn antageligvis) og den er saftig og god.
Ikke bakepulver i Brownies nei.
Ja, viktig å tilpasse…
Ja, viktig å tilpasse steketiden til egen ovn. Takk for tilbakemeldingen! :-)
Neste gang vil jeg bruke 6 dl
Neste gang vil jeg bruke 6 dl mel, i stedet for 8.
Deigen hadde alt for lite væske i forhold til mel, så endte opp med å måtte bruke ca. 100/150g mer smør i deigen. Ellers endte den opp med å være en perfekt brownie. Crunchy overflate, men perfekt myk, men ikke rennete, og fudgy! Perfekt for når du ikke har mer kakao, men en Oboy i skapet! ☺️
Hei Karen. Takk for…
Hei Karen. Takk for tilbakemeldingen. Her hadde det sneket seg inn en skrivefeil, så det er helt riktig at det skal være 6 dl hvetemel, og da er det ikke nødvendig å tilsett mer smør. Fint at det ordnet seg, og hyggelig å høre at kaken falt i smak! :-)
Skriv ny kommentar