Brukere online: 283
Brukere i dag: 1967
Brukere siste 7 dager: 195531
«Tropisk Aroma» er en kjent og kjær sjokoladekake som kjennetegnes av den særegne, eksotiske kryddersmaken som kommer av kanel og muskat. Kaken kjennetegnes også av at den består av både lys og mørk kakebunn.
Du finner mine Tropisk Aroma-oppskrifter HER på Det søte liv.
Denne gangen har jeg laget en muffinsvariant av denne tradisjonelle kakeklassikeren!
Muffinsene er toppet med deilig sjokoladekrem og er kjempegode!
Oppskriften gir ca. 16 muffins.
Ingredienser:
Muffinsdeig:
♥ 125 g smør
♥ 275 g sukker
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl melk
Tillegg til mørk muffinsdeig:
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss melk
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kaffe eller melk
Pynt:
♥ 2 ss sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Muffins:
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt melet sammen med bakepulver og krydder (men vent med å tilsette kakaopulveret). Ha dette det tørre i smørkremen sammen med 2,5 dl melk og bland deigen godt.
Del deigen i to like store deler.
Pisk kakaopulveret og 2 ss melk i bare den ene delen, slik at du får en bolle med mørk deig og en bolle som fremdeles er lys.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med mørk og lys deig om hverandre slik at muffinsene blir marmorerte, til formene er omtrent 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Ta muffinsene ut av brettet og avkjøl dem på rist til de er helt kalde.
Ofte synes jeg det er vel så godt med muffins uten noe krem på, særlig når de er nystekte.
Disse muffinsene er i hvert fall kjempegode uten sjokoladekrem!
Sjokoladekrem:
Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen. Tilpass mengden kaffe/melk til kremen har passe myk konsistens.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fine topper på hver muffins.
Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
Tips:
♥ Muffinsene kan fryses, enten det er med eller uten sjokoladekrem.
Kos deg, og ha en superfin helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Muffinsdeig:
♥ 125 g smør
♥ 275 g sukker
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 2,5 dl melk
Tillegg til mørk muffinsdeig:
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss melk
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kaffe eller melk
Pynt:
♥ 2 ss sjokoladestrøssel
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Sikt melet sammen med bakepulver og krydder (men vent med å tilsette kakaopulveret). Ha dette det tørre i smørkremen sammen med 2,5 dl melk og bland deigen godt.
Del deigen i to like store deler. Pisk kakaopulveret og 2 ss melk i bare den ene delen, slik at du får en bolle med mørk deig og en bolle som fremdeles er lys.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene med mørk og lys deig om hverandre slik at muffinsene blir marmorerte, til formene er omtrent 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Ta muffinsene ut av brettet og avkjøl dem på rist til de er helt kalde.
Pisk sammen ingrediensene til sjokoladekremen. Tilpass mengden kaffe/melk til kremen har passe myk konsistens. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fine topper på hver muffins. Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
♥ Muffinsene kan fryses, enten det er med eller uten sjokoladekrem.
3 kommentarer
Hei, er disse beregnet på
Hei, er disse beregnet på store eller små former? Syns tempen var så lav også skulle de steke så kort
Hei, dette er muffins i helt
Hei, dette er muffins i helt ordinær størrelse (medium hvis du kjøper muffinsbrett). 180 grader er nokså vanlig steketemperatur når man steker muffins.
Hei! Kan disse muffinsene
Hei! Kan disse muffinsene fryses? Om man bruker sånne «søte små» muffins former på størrelse med en ss hvor lenge bør man steke da, evt skru ned tempraturen?
Skriv ny kommentar