Brukere online: 81
Brukere i dag: 1771
Brukere siste 7 dager: 197049
125 g smør
2 egg
2,5 dl brunt sukker
2 dl kulturmelk
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Pynt:
brunt sukker
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker luftig. Rør inn smøret og surmelken. Bland sammen havregryn, hvetemel og bakepulver. Rør dette inn i deigen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel røren i muffinsformene. Dryss over brunt sukker.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min. Avkjøl litt i formen. Løsne muffinsene forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv dem ut av formen.
Du får 18 høye muffins hvis du setter papirformene i muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble papirformer i stedet. Ikke fyll formene for fulle, ellers vil muffinsene miste fasongen under stekingen.
Muffinsene er også veldig gode dersom du stikker noen fruktbiter ned i muffinsene før steking, se for eksempel "Havremuffins med plommer".
"Havremuffins" kan fryses.
2 kommentarer
k ku kul kule
k
ku
kul
kule
Hei! Kan man bytte ut brunt
Hei! Kan man bytte ut brunt sukker med vanlig hvit sukker? :) takk!
Skriv ny kommentar