Brukere online: 303
Brukere i dag: 817
Brukere siste 7 dager: 195640
Grunnoppskrift:
2 dl matolje
3 dl sukker
4 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Forslag til smakstilsetninger:
1) Sitronkake:
1 sitron (saft og revet skall)
2) Appelsinkake:
1 appelsin (saft og revet skall)
3) Krydderkake:
2 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
1 dl rosiner (kan sløyfes)
4) Fruktkake:
100 g apsikat (Freia) eller
100 g fruktblanding (Freia) eller
150 g hakket tørket frukt
5) Cocktailkake:
15 hakkede cocktailbær
2 ss hakkede mandler
50 g hakket kokesjokolade
6) Sjokoladekake:
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
50 g hakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
7) Eplekake:
3-4 epler i skiver
kanel, sukker
hakkede mandler (kan sløyfes)
Visp sammen olje og sukker med en stålvisp. Visp inn eggene. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Tilsett den smakstilsetningen du ønsker (se tips).
Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform eller brødform som rommer 1,5 liter. Du kan også bruke en rund kakeform (22 cm i diameter) eller liten langpanne (20x30 cm).
Stek kaken på rist ved 180°C midt i ovnen. Steketiden varierer mellom 40-50 min, avhengig av hvilken type form du bruker.
Bruk matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Bruker du en formkakevariant med tørket frukt eller cocktailbær, bør du blande frukten med litt av hvetemelet før den has i deigen. Dette forhindrer at frukten synker til bunns i kaken under stekingen.
Vil du lage eplekake, bør du bruke liten langpanne eller rund form. Hell deigen i formen og legg epleskiver oppå deigen før steking. Strø over kanel og sukker og eventuelt hakkede mandler.
For sjokoladekakevarianten, se bilde og oppskrift på "Lettvint sjokoladeformkake". Tilsvarende se oppskrift og bilde på "Lettvint krydderformkake".
13 kommentarer
Hvis jeg faktisk ønsker å
Hvis jeg faktisk ønsker å bruke smør, hvor mange gram/dl blir det da?
Hei! Sent svar, men jeg
Hei! Sent svar, men jeg pleier å bruke tilsvarende mengde eller litt mindre smeltet smør enn oljemengde i oppskriften. Blir veldig gode kaker :)
Hvorfor er det matolje
Hvorfor er det matolje istedenfor smør i enkelte oppskrifter? Gjør det noe forskjell?
Hva mener du med strødd
Hva mener du med strødd kakeform?
Jeg pleier ofte å smøre
Jeg pleier ofte å smøre formen med litt smør og strø den med sukker, gir en sprø overflate som slipper formen lett
Kaken var ikke god
Kaken var ikke god
Kaken var veldig god! Jeg
Kaken var veldig god! Jeg bakte den med appelsinsmak og la melis oppå. Ser frem til å prøve andre smaker óg :)
Går det Ann å doble
Går det Ann å doble oppskriften å ha den i ei vanlig langpanne?
Legg til 1 ts salt, så kan
Legg til 1 ts salt, så kan man ljuge seg til at kaken er bakt med Kviteseidsmør.
Har allerede laget denne to
Har allerede laget denne to ganger nå med sitron. Kjempe god! Har også fått tilbakemelding på at de var veldig gode :)
Dette var første gang at jeg
Dette var første gang at jeg opplevde at en av dine oppskrifter ikke ble vellykket. Jeg bakte denne formkaken i dag med krydder, og den ble bare tørr og kjedelig. Neste gang tror jeg at jeg vil erstatte noe av oljen med yoghurt, og prøve med sitron eller appelsin.
Denne kaken er en absolutt…
Denne kaken er en absolutt favoritt. Den ser flott ut når du har en litt morsom form og g orker drysse litt melis på toppen. Både sitron, appelsin, frukt og eple versjonen har høstet komplimenter. I tillegg er den enkel, kan lages med minimalt utstyr og er enkel å variere selv. Ikke minst er den melkefri og saftig.
Jeg har lyst til å lage…
Jeg har lyst til å lage appelsin varianten, men stusser på lite forklaring på hva og hvor mye som skal i røren.
Skal appelsinsaften i røren? Og i såfall hvor mye?
Ut i fra de andre variantene blir det jo mye mer væske i denne kaken.
Skriv ny kommentar